Alweer een nederlaag voor FC Twente, nu bij Willem II

Geplaatst op 15 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

TILBURG – FC Twente heeft ook de vijfde uitwedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij Willem II ging de ploeg van trainer Rene Hake met 3-1 onderuit.

In een bijzonder matige wedstrijd kwam FC Twente nog wel op voorsprong. Nadat er een half uur lang was aangeknoeid door beide ploegen was het  Fran Sol die zijn tegenstander Thomas Lam bij een vrije trap tegen de grond trok. De bal ging op de stip en Oussama Assaidi voltrok het vonnis. Even leek het een goede middag voor FC Twente te worden, maar nog voor rust was het gelijk. Na een hoekschop kopte Fran Sol de 1-1 binnen.

Na rust zocht FC Twente opnieuw de aanval. Toch was het Willem II dat op voorsprong kwam. Ismail Azzaoui tikte van dichtbij de 2-1 binnen. FC Twente moest komen, maar deed dat zo plichtmatig en gespeend van enige creativiteit dat de ploeg niet eens tot kansen kwam. Sol zorgde in blessuretijd met zijn vijfde doelpunt van het seizoen voor de 3-1. FC Twente heeft nu de eerste vijf uitwedstrijden van dit seizoen verloren, dat overkwam de dolende Tukkers nooit eerder. Willem II deed de laatste plaats in de eredivisie over aan Sparta Rotterdam.

FC Twente wacht nu thuiswedstrijden tegen Roda JC en Excelsior. Duels die gewonnen moeten worden, om een nog grotere crisis in Enschede te voorkomen.

Willem II – FC Twente 3-1 (1-1)
 41. Assaidi 0-1 (pen.), 45+1. Sol 1-1, 60. Azzaoui 2-1, 90+2. Sol 3-1.
Scheidsrechter: Martens.
Gele kaart: Sol, Chirivella, Tsimikas (Willem II) Holla (FC Twente).