Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Artiest

Geplaatst op 18 maart 2019 door   ·   Geen reacties

Af en toe kijk ik op zondagmorgen naar de Tafel van Kees. Het is onder de vele talkshows over voetbal een van de prettigste. De sfeer is goed, de gasten divers en de gastheer (Kees Jansma) deskundig. Dat laatste geldt ook voor zijn side-kick Hans Kraay ondanks dat hij menigmaal  als een ongeleid projectiel de orde van de uitzending in de war gooit.

De gasten van afgelopen zondag beloofden veel treurigheid en ernst, want naast elkaar zaten Martin van Geel, de technische baas van Feyenoord, Mitchell van de Gaag als deerniswekkende trainer van hekkensluiter NAC en Oussama Assaidi, de enige echte parel in de selectie van FC Twente. Hij is na een jaar blessureleed eindelijk weer speelklaar. Het werd inderdaad geen vrolijke uitzending.

Ik beperk me even tot Assaidi (30). Hij verklaarde in de uitzending een keer of tien zijn eeuwige liefde voor de FC, maar klaagde ook. Trainer Marino Pusic stelt hem namelijk niet op. Hij vertelde weer helemaal fit te zijn en dat hij aan alle zware trainingen meedoet. Zijn trainer Pusic kreeg er daarom behoorlijk van langs. Want die had hem afgelopen vrijdagavond tegen Volendam (5-0) de hele wedstrijd op de bank laten zitten. Ook na een 3- en 4-0 voorsprong kwam de voormalige speler van oa Heerenveen en Liverpool niet in het veld. Hij had zo graag weer wat minuten gemaakt, zodat hij in de laatste wedstrijden van het seizoen nog wat moois aan het publiek zou kunnen laten zien.

Assaidi heeft gelijk. Maak hem niks meer wijs, die artiest. De fans van FC Twente zijn weliswaar de trotse koploper van de KK-divisie, het aantal wedstrijden van enig niveau is gemakkelijk op de vingers van één hand te tellen.  Assaidi is een parel, het is een artiest, het is de minstreel van de Veste. Hij kan zo ongelooflijk goed voetballen. Kijk maar eens op You Tube naar de compilatie van zijn doelpunten en andere fraaie acties voor FC Twente. Bekijk zijn schijnbewegingen, zijn passeerbewegingen, zijn afstandsschoten, de overtuigende manier waarop hij de penalty’s benut. En let wel, dat was in de eredivisie, niet in de KK-divisie.

Assaidi speelt nu ruim twee jaar voor FC Twente, speelde veertig officiële wedstrijden en scoorde daarin 9 keer. Dat is niet veel. Hij was lange tijd uitgeschakeld. Maar nu is hij terug en als ik Pusic was, zou ik hem als de wiedeweerga weer hele wedstrijden laten spelen. Want hij is in feite de beste aanvaller van de selectie. De fans – en in het bijzonder de liefhebbers onder hen – verdienen het om zo’n rasvoetballer weer aan het werk te zien na al die schrale wedstrijden die ze te verstouwen hadden tot nu toe.

Assaidi wilde zijn trainer gisteren om opheldering vragen. Hopelijk is vandaag alle kou weer uit de lucht en gaat hij snel weer meedoen.  Zijn contract loop 1 juli af. Ik stel voor hem te laten bijtekenen. Zsm.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief