B-elftal FC Twente verliest ruim van veel te sterk PSV

Geplaatst op 4 april 2015 door   ·   Geen reacties

doelpunt BrumaENSCHEDE – FC Twente heeft de thuiswedstrijd met PSV kansloos verloren. In een duel waarin de thuisploeg aantrad zonder enkele bepalende spelers, was de ploeg van Philip Cocu met 5-0 veel te sterk voor de Enschedeërs. De ploeg van Alfred Schreuder kan zich nu volledig focussen op de halve finale van de beker komende week.

FC Twente begon met een veredeld B-elftal aan het duel met de aanstaande kampioen in de Grolsch Veste. Dit met het oog op aanstaande dinsdag, als de Tukkers voor de halve finale van de KNVB-beker PEC Zwolle zullen ontvangen. Het bereiken van de finale is voor Twente nog de enige manier om Europees voetbal veilig te stellen. Luc Castaignos, Andreas Bjelland, Renato Tapia en Jesús Corona waren geblesseerd of werden gespaard tegen PSV. Hakim Ziyech was geschorst.

Het niveauverschil was gelijk al merkbaar in de beginfase van het duel, maar afgezien van een schot uit de draai van voormalig FC Twente-spits Luuk de Jong, creëerden de bezoekers uit Brabant geen echte kansen. Sterker nog, FC Twente-verdediger Joachim Andersen kreeg uit een corner de grootste kans, maar zijn volley werd gepareerd door PSV-sluitpost Jeroen Zoet. Pas na een half uur spelen werd het krachtsverschil omgezet in doelpunten. De Jong strafte defensief geklungel bij de thuisploeg af, door na een schot van Luciano Narsingh op de paal de rebound binnen te schuiven: 1-0. Nog geen vijf minuten later lag de tweede Eindhovense treffer al in het net. Verdediger Jeffrey Bruma kopte raak uit een corner (foto).

Lange tijd leken beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in te gaan, maar in de blessuretijd van de eerste helft was het PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum die op aangeven van Narsingh de 3-0 liet aantekenen. Hij schoof de bal in de verre hoek achter Twente-doelman Sonny Stevens, waardoor het duel voor de pauze al beslist was. Na de thee begonnen de Enschedeërs nog wel veelbelovend, Ryo Miyaichi en Youness Mokhtar kregen na een minuut spelen al een grote kans, maar het bleek geen startsein voor een enerverende tweede helft van Twentse zijde. PSV miste via De Jong (kopbal gekeerd door Stevens) en Narsingh (schot over het doel) nog wel enkele kansen, maar Memphis Depay had zijn vizier wel op scherp de tweede helft. In een tijdsbestek van drie minuten scoorde hij een klein kwartier voor tijd twee keer, waardoor het een pijnlijke avond werd in Enschede. Enig lichtpuntje was zaterdagavond de rentree van Felipe Gutiérrez, die terugkeerde van lang blessureleed.

Twente was het hele duel nauwelijks bij machte in de buurt te komen van het PSV-doel en kan zich na de ruime en verdiende nederlaag gaan richten op het halve finaleduel met PEC Zwolle, aankomende dinsdag. Dan zullen enkele sterkhouders weer terugkeren in de basisopstelling en mogen de Tukkers gaan proberen het dramatische seizoen nog enige glans te geven.

FC Twente – PSV 0-5 (0-3)
Scoreverloop:28. L. De Jong 0-1, 34. Bruma 0-2, 45+1. Wijnaldum 0-3, 75. Depay 0-4, 78. Depay 0-5
Toeschouwers: 29.900
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaarten:
Opstelling FC Twente: Stevens; Martina, Bijen, Andersen, Schilder; Ebecilio (75. Gutiérrez), Mokhtar (62. Van der Heyden), Mokotjo; Kusk, Eghan (62. Ould-Chikh), Miyaichi
Opstelling PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Maher, Guardado; Narsingh (80. Locadia), L. De Jong, Depay (80. Hendrix)