Donderdag 28 maart 2024

Bjelland ziet aanknopingspunten, Miyaichi wil meer laten zien

Geplaatst op 20 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Bjelland - hoa - CF4A0618ENSCHEDE – FC Twente hield zaterdagavond een punt over aan het duel met Ajax. In de eigen Grolsch Veste werd het, na een doelpunt van Jesús Corona in de eerste helft, uiteindelijk 1-1. Opvallend was het grote verschil tussen de eerste helft en de tweede helft van de thuisploeg.

‘We begonnen goed, door ze vol onder druk te zetten,’ legt aanvoerder Andreas Bjelland (foto rechts, in duel met Arek Milik van Ajax) uit. ‘Maar de tweede helft lieten we hen te veel aan de bal en kwamen ze te makkelijk op onze helft. Over de hele wedstrijd gezien, moeten we denk ik tevreden zijn met een punt. De eerste helft was voor ons, de tweede voor Ajax.’ De Deense centrale verdediger zag zeker aanknopingspunten voor zijn ploeg. ‘Aan de bal waren we sterk vandaag, daarin maken we stappen en ook het opbouwen gaat beter per wedstrijd. We moeten alleen zorgen dat we dat de hele wedstrijd volhouden en niet maar een helft. We hebben rust aan de bal nodig en moeten de juiste keuzes maken. Dat was denk ik het verhaal van vandaag. Nu moeten we verder en voor ons wacht aankomende week Excelsior-uit. Dat is inderdaad wel wat anders dan naar Barcelona voor de Champions League.’

‘De tweede helft speelden we met minder energie,’ voegt Ryo Miyaichi (foto links, de bal afschermend voor Ajax-verdediger Ricardo van Rhijn) even later toe aan de analyse. ‘Ajax kwam toen beter in de wedstrijd. Als we in de eerste helft nog een keer hadden gescoord, hadden we de wedstrijd gewonnen.’ Zelf werd de Japanner na een uur gewisseld en kreeg hij verder weinig meer mee van de wedstrijd. ‘Ik was moe, had kramp en ben dus gelijk onder de douche gesprongen.’