Dinsdag 23 april 2024

Boere liefst scoort twee keer bij debuut FC Twente

Geplaatst op 1 juli 2017 door   ·   Geen reacties
GOOR – De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding leverde FC Twente een ruime overwinning op. GFC uit Goor werd met 8-0 opzij gezet. Tom Boere scoorde twee keer bij zijn eerste optreden voor FC Twente.

Oefenwedstrijden tegen amateurclubs, zoals het duel met vierdeklasser GFC, zijn voor profclubs vaak verplichte nummertjes. Heel blijven en aan elkaar wennen zijn de uitgangspunten. Toch was er bij het nieuwe FC Twente veel speelplezier te bespeuren. Lang niet alles lukte en de combinaties liepen ook nog verre van vlot, toch gebeurde er genoeg op het veld om de 1.800 toeschouwers te vermaken.

Na een 3-0 ruststand kwam FC Twente na rust op stoom. Nog vijf extra doelpunten werden er gescoord. Niet alleen nieuwe spits Tom Boere vond twee keer het net, dat lukte ook Haris Vuckic en Jari Oosterwijk. Het duel eindigde daardoor in een 8-0 overwinning voor FC Twente.

GFC Goor – FC Twente 0-8 (0-3)
Scoreverloop: 14. George 0-1, 38 Boere 0-2, 44. Boere 0-3 (pen.), 64, Vuckic 0-4, 66. Oosterwijk 0-5, 83. Oosterwijk 0-6, 85. Browning Lagerfeldt 0-7, 87. Vuckic 0-8.
FC Twente eerste helft: Hengelman, Van der Lely, Thesker, Bijen, R. Jensen, Vankan, Holla, Laukart, George, Boere, Trotman.
FC Twente tweede helft: De Lange, Ter Avest, Browning Lagerfeldt, Hooiveld, Trajkovski, Van der Heyden, Assaidi, Roemeratoe, Vuckic, Schets (65. Frimann), Oosterwijk.
Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 1.800.