Vrijdag 19 april 2024

Coach Alfred Schreuder: ‘Dit punt voelt als twee verliespunten’

Geplaatst op 17 augustus 2014 door   ·   1 Reactie

castaENSCHEDE – FC Twente is het nieuwe seizoen pover begonnen. De ploeg van Alfred Schreuder incasseerde in twee wedstrijden al vier verliespunten. Tegen ADO was FC Twente wel wat sterker, maar de uitvallen van ADO waren niet ongevaarlijk. Het werd 2-2. Schreuder vond na afloop dat de uitslag voor FC Twente niet goed genoeg is, maar tekende daarbij aan dat men verder dient te kijken dan deze wedstrijd. Met andere woorden, hij en zijn assistenten zijn nog met de opbouw bezig. Vorige week nog zei hij dat bij het vertrek van Quincy Promes en de komst van Kamohelo Mokotjo de voorbereiding pas begonnen was. Er valt nog heel wat te sleutelen.

Zelf zei Schreuder over de eerste helft van de thuiswedstrijd dat het baltempo hoger had gemoeten en daar zijn veel volgers van de club het mee eens, zo kon je tijdens dat eerste bedrijf al beluisteren in de rangen van de toeschouwers. ‘Maar door de 1-0 gingen we goed de rust in’, memoreerde Schreuder. ‘Ik had het gevoel dat we de wedstrijd zouden gaan beslissen, maar de strafschop gooide roet in het eten. Was het wel of niet een penalty, dat kun je je afvragen, maar zeker was wel dat hij onnodig was. Desondanks bleven we er voor gaan, kregen een ongelukkige tweede goal tegen, maar maakten toch nog gelijk. De wissels die ik toepaste, pakten goed uit’, zei de coach die zijn spelers ondanks de verliespunten toch complimenteerde over de uitvoering van de door hem gekozen strijdwijze. ‘Het puntje dat we hebben geïnd, was terecht, maar het voelt als twee verliespunten’, aldus Schreuder.

Henk Fräser, de coach van ADO, was tevreden. Even had hij gedacht dat ADO voor het eerst in 47 jaar een overwinning in Enschede zou gaan boeken. ‘Maar dat liep nog mis’, zei hij. ‘Wij creëerden in de eerste helft niets. Ik heb de spelers in de rust gezegd dat ze in de wedstrijd moesten blijven geloven en meer druk moesten zetten, ondanks de 1-0 achterstand. Dat lukte uiteindelijk nog heel aardig’, zei de ADO-coach.