Donderdag 24 mei 2018
Twentesport

Competitie komt te vroeg voor nog onmachtig FC Twente

Geplaatst op 11 augustus 2017 door   ·   4 Reacties

ENSCHEDE – Het begin van het nieuwe seizoen komt voor FC Twente veel te vroeg. De afgelopen reeks oefenwedstrijden liet zien de Enschedeërs nog lang niet klaar zijn voor de eredivisie. Het elftal is nog niet compleet en oogt met name voorin allesbehalve indrukwekkend.

Slechts één keer wist FC Twente tijdens de voorbereidingsperiode te scoren tegen een tegenstander uit het betaald voetbal. Na die treffer tegen FC Nordjaelland volgden zeven duels waarin de Enschedeërs niet wisten te scoren. Ook werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Daarmee is duidelijk dat er iets moet gebeuren in de voorhoede, want met de huidige selectie gaan spelen is vragen om problemen.

Handhaving

FC Twente speelt komende seizoen opnieuw met als hoogste doel handhaving, want het zit het laatste jaar uit van de straf van de KNVB waardoor kwalificatie voor play-offs en het behalen van Europees voetbal uitgesloten zijn. Het doel is dan ook ongewijzigd. zo snel mogelijk veilig te spelen. Daarna is het voetballen om de eer en meedoen voor spek en bonen. Afgelopen seizoen was te zien wat hier het gevolg van was. Nadat FC Twente zich in februari had verzekerd van nog een jaar eredivisie-voetbal, waren de inspiratie en motivatie bij de spelersgroep verdwenen. Van de laatste zeven competitiewedstrijden werd er slechts één gewonnen. De ploeg sloot de competitie uiteindelijk af op de zevende plaats.

Sterkhouders

Met Mateusz Klich, Kamohelo Mokotjo en topscorer Enes Ünal verloor FC Twente drie sterkhouders. De spelers die daar voor terugkwamen, onder andere Danny Holla, Tom Boere en Haris Vuckic, ogen niet één maar wel niveaus minder dan hun voorgangers. Het zal daarom niet alleen nog geruime tijd vergen om deze ploeg aan het draaien te krijgen, het wordt daarnaast een enorme opgave om de prestaties van afgelopen seizoen te evenaren.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. j f e wallin says:

  ik heb nooit begrepen waarom competities zoveel vroeger beginnen,dan het eind van de transferperiode.

 2. matthijs says:

  Ik heb nooit begrepen waarom een complete spelersgroep gestraft moet worden voor zaken waar zij niets mee van doen hebben. Zo zie je maar weer dat de verkeerde altijd gestraft worden. Mijn complimenten voor de huidige leiding en de complete spelersgroep.

 3. Jeroen says:

  Wie moet er dan gestraft worden als je als club zijnde de zaken bedonderd hebt Matthijs? Ze mogen blij zijn dat de club niet is teruggezet naar de JL vorig jaar! In landen als Schotland en Italië hadden wel geweten hoe te handelen.

  • Geurt says:

   En daar gaan we weer, nieuw seizoen, zelfde Almelose gejammer. Man, bak een taart, Ajax is verslagen. Kleingeestig boerengezwam
Archief