Donderdag 18 april 2024

De Graafschap – FC Twente 2-4 (1-2) – Analyse door Eddy van der Ley

Geplaatst op 17 december 2014 door   ·   1 Reactie

Hakim Ziyech - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (160)‘Als je bedenkt dat Hakim Ziyech meer voetbalvernuft in zijn linker grote teen heeft, dan het hele elftal van de Graafschap, dan kun je concluderen dat het woensdagavond te moeilijk ging bij de Tukkers. Uiteindelijk won FC Twente echter heel verdiend.

FC Twente heeft meer individuele kwaliteit dan De Graafschap, maar de strijd en passie moet tenminste gelijk zijn aan dat van de tegenstander. In de eerste helft kleunden de Superboeren er op zijn Engels in en dan zie je dat Twente het lastig krijgt. Het had zelfs 2-0 kunnen staan en dan maakt Twente het zich te moeilijk. Het vak met Twentesupporters zong op een gegeven moment ‘Strijd en passie olé olé’. Dat zegt denk ik genoeg.

Gelukkig voor Twente ging het met een voorsprong rusten, door het doelpunt van de maand of misschien wel van het jaar. Want de omhaal van Jesus Corona was een plaatje. Na rust liepen de gasten met mooie treffers uit naar een goede overwinning. Dat was ook wel te verwachten, aangezien je weet dat de krachten wegvloeien bij De Graafschap. Die kunnen niet negentig minuten voluit gaan. Als Twente nog iets scherper was geweest, dan had er zomaar een 1-8 op het scorebord kunnen verschijnen.

Ondanks de 4-2 overwinning valt er genoeg te verbeteren voor FC Twente. De eerste tegentreffer was al het vierde tegendoelpunt uit een corner in drie wedstrijden. Ook moet er minder zielloos spel worden geleverd, zoals de eerste veertig minuten. Ik denk dat Twente iets te veel ‘mooiweervoetballers’ heeft, dat het in het karakter en in de cultuur zit van sommige spelers om niet altijd voluit te gaan.’

De Graafschap – FC Twente 2-4 (1-2)
Scoreverloop
: 12. Vermeij 1-0, 40 Corona 1-1, 45. Ziyech 1-2, 61. Corona 1-3, 69. Ziyech 1-4, 79. Bjelland (eigen doelpunt) 2-4.

Toeschouwers: 8.154
Scheidsrechter: S.Mulder
Gele kaart: Pröpper (De Graafschap), Stevens (FC Twente)