Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

De VAR is uit vorm

Geplaatst op 13 augustus 2019 door   ·   2 Reacties

Oh oh die VAR. Die zit ons voetballiefhebbers behoorlijk in de weg. Als vice-adviseur van de Mike te Wierik-fanclub zit ik met een rotgevoel. Hij trapte een beetje door en kreeg rood. Had hooguit geel moeten krijgen daarvoor. Nog nooit had mijn clubgenoot van WVV een rode kaart en dan uitgerekend in de wedstrijd van zijn huidige club Groningen tegen de FC, de club die hem ooit opleidde tot profvoetballer, gebeurde het door de VAR. Buitengewoon sneu.
Wie wel rood had moeten hebben in die wedstrijd tussen de Groningse en Twentse FC is een zekere Amir Absalem, linksback van beroep, die Twentenaar Selahi op een smerige manier onderuit schopte. Maar hij kreeg slechts geel, de VAR bleef stil.

Voor de rest was de Twentse FC een gelukkige winnaar en zal er nog heel wat gedaan moeten worden aan het inslijpen van automatismen, zodat de spelers van García Gracía wat vaker de bal naar medespelers passen ipv een opponent. Niettemin, 1-3. Drie punten. Mooi meegenomen.

Over die bliksemse VAR gesproken. Ook even terug naar Fortuna – Heracles. De Almeloërs waren heel erg de dupe van drie cruciale flaters van de VAR. Doelpunt Dessers (foto) afgekeurd. Waarom?
Doodschop van ene Ninaj. Geen rood.
De derde VAR-fout was de zogenaamde handsbal van Mauro jr. die aan de Limburgse gelijkmakende penalty voorafging. Dat was geen penalty. En dat vond tot nu toe iedereen die ik erover hoorde of las. Behalve de VAR.

Overigens, Heracles herstelde zich behoorlijk goed van de vreselijke zeperd in eigen huis tegen Heerenveen. Het voetbal was af en toe best aardig daar in Sittard, maar ze hadden de dodelijke pech dat de VAR totaal uit vorm was dit weekend. Het resultaat was een 1-1 eindstand ipv 0-3 of zo. Want als die Dessers nog eens gaat scoren… Ik zou zeggen, Herrn Wormuth, laat hem deze week op de training veel ballen in een leeg doel schieten. Van dichtbij en van een meter of 11, 12, 13. Bij het begin beginnen.
En Fortuna? Zo slecht. Is een regelrechte degradatiekandidaat, hoewel ik eigenlijk nog even moet wachten met een dergelijke conclusie, want de transferperiode loopt nog.

Die VAR, die VAR. Zelf was ik ook de dupe. Ik speel mee in een paar eredivisie-spelletjes en had voor Ajax-Emmen 4-0 voorspeld. Laat die dekselse Huntelaar nou ook nog een buitenspeldoelpunt maken, waardoor het 5-0 werd. Dat kostte me veel bonuspunten. Want wat zei de VAR? Geldig doelpunt. Pfff.

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. harrie averdijk says:

  Kwam voor mij goed uit Gijs.
  .
  Ik had 5-0.
  Was inderdaad buitenspel.

 2. Jeroen says:

  Voetbal wordt zo langzamerhand een soort van roulette, valt het balletje op rood of op zwart. De KNVB slaat met de VAR de plank compleet mis en dan heb je Blom nog eens die het verdomd bij de toegekende strafschop even op het scherm te kijken. Dan had hij kunnen zien dat de bal over de achterlijn was voordat ze op de hand van Mauro Junior belande. Die kwibus langs de lijn stond ook te slapen. Trainer Wormuth verwoorde het goed ‘de scheidsrechters gaan met een rot gevoel na deze wedstrijd naar huis’ Blom werd door zijn baas Van Egmond nog verdedigd maar krijgt als ‘dank’ een wedstrijd in de Keukendivisie toegewezen.
Archief