Doelpuntloos gelijkspel voor FC Twente

Geplaatst op 19 september 2015 door   ·   Geen reacties

FC Twente Hoekvlag - hoaLEEUWARDEN – FC Twente heeft in Leeuwarden met 0-0 gelijkgespeeld tegen sc Cambuur. Ondanks diverse mogelijkheden voor beide ploegen bleven doelpunten uit.

Na het gelijke spel tegen Ajax hoopte FC Twente in Friesland de eerste overwinning van het seizoen te behalen. De Tukkers waren ook de betere ploeg, maar wisten dat lange tijd niet uit te drukken in mogelijkheden.Hakim Ziyech en Felipe Gutiérrez waren gevaarlijk uit vrije trappen. Cambuur mikte op de counter maar de ploeg van De Jong was in de buurt van Twente-doelman Joël Drommel slordig. Met name spits Mikhail Rosheuvel liet kansen onbenut. Bij de grootste, kort voor rust, kopte hij vrij voor Drommel voorlangs. Kort daarvoor had Cambuur-doelman Harm Zeinstra met een reflex Michael Olaitan van scoren afgehouden.

Na rust kreeg FC Twente de beste mogelijkheid. Scheidsrechter Kamphuis liet een een overtreding in het strafschopgebied van Wessel Dammers op Gutiérrez onbestraft, waar beelden uitwezen dat er wel degelijk sprake was van een strafschop. Vervolgens kabbelde het duel voort. FC Twente zette nog wel aan, maar liet uiteindelijk te weinig zien om aanspraak te mogen maken op meer dan een punt.

Sc Cambuur – FC Twente 0-0 (0-0)

Toeschouwers: 9.714

Scheidsrechter: J.Kamphuis

Gele kaart: Overgoor, Anderson, Ogbeche (sc Cambuur), Gutierrez (FC Twente)

Opstelling Sc Cambuur: Zeinstra, Dammers, Andriuskevicius, Narsingh (83’ Houtkoop), Overgoor, Barto, Byrne (62’ Monteiro), Rosheuvel, Anderson, Berisha (46’ Ogbeche), Peersman.

Opstelling FC Twente: Drommel, Ter Avest, Uvini, Bijen, Schilder, Mokotjo, Gutierrez, Ziyech, Cabral (86’ Da Cruz), Olaitan, Ede (90’ Hölscher).