Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Dubbele cijfers voor FC Twente in eerste test bij GFC

Geplaatst op 3 juli 2018 door   ·   Geen reacties

GOOR – De eerste kennismaking met het nieuwe FC Twente maakte nauwelijks wijzer. FC Twente won met 10-0 van GFC, maar deed dat met vooral veel spelers die komend seizoen in de beloften gaan spelen.

FC Twente had zelf op het opstellingsformulier de term Jong FC Twente geschreven. Daarmee gaf de club al op voorhand aan  dat er een verzameling spelers in actie zou komen die inderdaad nog erg jong waren. Tom Boere en  Wout Brama zaten met lichte blessures aan de kant, waardoor het vooral talenten waren die aan de aftrap verschenen. Op zich was dat geen probleem, want het jeugdige enthousiasme werkte aanstekelijk. Zo scoorde Ryan Trotman binnen tien minuten een hattrick en viel er voor de ruim 1.000 toeschouwers dus toch het nodige te genieten.

Toch zal er nog voor de maand om in een heel ander elftal staan. het eerste signaal werd eerder op de dag afgegeven, toen de club bekend maakte Matthew Smith voor een jaar te huren van Manchester City. De Welsh international is met zijn 18 jaar niet ouder dan de spelers die tegen GFC in actie kwamen, maar heeft wel aanzienlijk meer ervaring. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, lijkt de eerste in een reeks van spelers die zich de komende weken in Enschede zullen gaan melden.

In Goor bleef het dus bij jonge talenten. Toch lieten die best aardige dingen zien. Tegen de ploeg uit de kelder  van het amateurvoetbal was dat voldoende voor een ruime 10-0 zege.

GFC – FC Twente 0-10 (0-6).

Score: 1. Trotman 0-1, 6. Trotman 0-2, 9. Trotman 0-3, 16. Bapoh 0-4, 28. Hölscher 0-5, 38. Trotman 0-6, 53. Van de Schepop 0-7, 70. Oosterwijk 0-8, 74. Browning-Lagerfeld 0-9, 76. Oosterwijk 0-10.

Basiself GFC Goor: Vorkink, Alink, Krabbenbos, Peters, Vos, Natrop, Jacobi, Moormann, Wassink, Schnieder, Ruumpol.

Opstelling FC Twente eerste helft: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Jensen, Laukart, Roemeratoe, Hölscher, Van der Heyden, Bapoh, George, Trotman.

Opstelling FC Twente tweede helft: De Lange, Browning-Lagerfeldt, Van Benthem, Felix, El Idrisdi, Wiefer, Van de Schepop, David, Oosterwijk, Zerrouki, Fernandes.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief