Eindelijk weer een overwinning voor FC Twente

Geplaatst op 14 maart 2015 door   ·   Geen reacties

2015-03-14 Tapia - AQ4Q0687ENSCHEDE – FC Twente heeft na zes wedstrijden zonder zege eindelijk weer een wedstrijd winnend afgesloten. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle sloegen de Tukkers in het slotkwartier toe en behaalden een 2-0 overwinning.

De eerste thuiswedstrijd, nadat anderhalve week geleden naar buiten kwam dat FC Twente de zaken financieel niet op orde heeft en daarom drie punten moest inleveren, werd voorafgegaan door een indrukwekkende sfeeractie. De voltallige aanhang, inclusief scheidend voorzitter Joop Munsterman en zijn opvolger Aldo van der Laan, hield l een blaadje omhoog met de tekst ‘FC Twente blijft van ons’. Voor de spelers leek de sfeeractie een signaal om zich ook van hun beste kant te laten zien, want FC Twente begon sterk aan de wedstrijd. Dat de ploeg niet de voorsprong kreeg die het verdiende, was vooral aan PEC-doelman Warner Hahn te danken. De keeper wist onder andere Luc Castaignos tot drie keer toe van scoren af te houden.

Na het positieve begin zakte FC Twente vervolgens ver terug. Dat kwam mede door twee blessuregevallen. Nadat Orlando Engelaar al voor het duel vanwege een kwetsuur wegviel, moesten aanvoerder Andreas Bjelland en spits Castaignos nog voor rust geblesseerd naar de kant. Terwijl PEC Zwolle weinig liet zien, bleef Hahn lange tijd een vervelende sta-in-de-weg. De doelman redde vlak voor rust knap op een kopbal van Hakim Ziyech en deed dat aan het begin van de tweede helft nogmaals op een inzet van Renato Tapia. Aanvallend had PEC weinig in te brengen. Alleen Mustafa Saymak kon in de eerste helft gevaarlijk op het doel af, maar hij stuitte op doelman Sonny Stevens.

Het laatste kwartier zocht FC Twente nog nadrukkelijker de aanval en slaagde het er eindelijk in om Hahn te passeren. Tapia kreeg een vrije kopkans na een corner van Ziyech. Door de inzet van de Peruaan werd Hahn dan eindelijk verslagen. Voor de Zwollenaren het signaal om ook zelf maar eens wat meer de aanval te zoeken. Hierdoor kreeg FC Twente eindelijk wat meer ruimte en daar werd optimaal van geprofiteerd. Na een snelle uitbraak kon Youness Mokhtar alleen richting het Zwolle doel. Nadat Hahn het schot van de vleugelspeler keerde, schoot Ziyech zijn ploeg naar de overwinning.

FC TWENTE-PEC ZWOLLE 2-0 (0-0)
Scheidsrechter: Janssen