Maandag 22 juli 2019
Twentesport

Enschede redt FC Twente en ontmantelt daartoe Hengelo

Geplaatst op 8 april 2019 door   ·   5 Reacties

ENSCHEDE – Conform de verwachting scheldt de gemeente Enschede het voetbalbedrijf FC Twente vijf miljoen euro kwijt en zet negen van de zeventien miljoen om in een renteloze lening. Daartoe heeft de gemeenteraad vanavond ook formeel ingestemd. Het was geen unaniem besluit, want de oppositie stemde tegen.

De raad eiste vanavond zoals al eerder aangekondigd bij wijze van contraprestatie dat FC Twente zijn faciliteiten in Hengelo ontmantelt en overbrengt naar de Enschedese thuishaven, naar het zich laat aanzien het Diekman-gebied, waar het in 1965 ooi allemaal begon na de fusie van Sportclub Enschede en Enschedese Boys.

Het gaat dan vooral om de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en sociaal-maatschappelijke projecten, zoals Scoren in de wijk.

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Jeroen says:

  Enschede is een gemeente met zwakke wethouders en bestuurders. Ze hebben gewoon niet het lef om de stekker uit de club te trekken. Ik weet zeker dat als ze dat doen, dan staan de zakenlieden uit Enschede o.a. wel op en laten het niet gebeuren. Vervolgens krijgt de gemeente het geld terug waar ze recht op heeft. De club en de ‘noabers’ spelen blufpoker. Die laten het er nooit op aankomen dat de club failliet gaat. De gemeente is gewoon de zwakste speler aan tafel en dat gaat vervolgens weer over de rug van de burgers in Enschede. Blijkbaar krijgt een gemeente de bestuurders die ze verdienen.

 2. Joop says:

  Lieve lieve Jeroen , wij zien je alleen maar DE club uit Twente afzijken , waarom nooit geen goed en blij nieuws over de tweede club uit Twente . Jullie doen het niet slecht hoor !😜

 3. Hans says:

  Joop….lieve joop, je doet zelf nooit anders richting de oudste en enige traditieclub uit de regio

 4. joop says:

  Lieve Joop……nogmaals ik ga er van blozen, vindt jij het normaal wat de gemeente Enschede aan het doen is en zich laten piepelen door de club en ‘noabers’. Als deze vermogende ‘noabers’ het goed met de club voor hebben, dan maken ze een deal met de gemeente, en zorgen dat de schuld aan de gemeente eens wordt afgelost. Nee ze trekken de gemeente alleen maar verder in de shit door gemeenschapsgeld kwijt te schelden. Zij zorgen wel dat hun geïnvesteerde geld, terug komt.De gemeente had de ballen moeten hebben om in dat spel mee te gaan. Ze zijn zo stom dat ze geen weet hebben wat straks de kosten zijn van het trainingscomplex in Enschede. Nee wel voor de bühne roepen dat de hele opleiding naar Enschede moet. Nog meer gemeenschapsgeld in een bodemloze put stoppen, terwijl nog geen 5 kilometer verderop alles klaar ligt. Ik heb het al gezegd, de burgers in Enschede krijgen de bestuurders die ze verdienen.
Archief