Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Twente door krappe zege op Telstar weer dichter bij titel

Geplaatst op 12 april 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Opnieuw was er vanavond winst voor FC Twente, dat thuis Telstar met 1-0 versloeg en daarmee de gelukkigste was, want de ploeg uit Velsen was minimaal gelijkwaardig. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar de vroege goal van Rafik Zeknhini was de enige treffer van de avond en bracht de Enschedeërs weer een stap dichter bij de titel en rechstreekse promotie naar de eredivisie, en dat is voorlopig het enige dat echt van waarde is in Enschede.

Zekhnini scoorde op het kwartier al de eerste en naar later bleek de zo belangrijke enige goal na een aanval uit het boekje. Jari Oosterwijk had weer een kwartier later na voorbereidend werk van Haris Vuckic de 2-0 op de voet, maar mikte met een boogbal iets te hoog en verontrustte doelman Wesley Zonneveld niet.

Aan de andere kant waren de witte leeuwen in het eerste bedrijf ook een paar keer dicht bij een doelpunt via Terell Ondaan, Melle Springer en huurling Ahmad Mendes Moneira.

Ook in de tweede helft schiepen beide teams mogelijkheden, maar het creëren bleek makkelijker dan het benutten van kansen. Telstar claimde een penalty na een overtreding in de zestien op Richard Lynchen, maar dat zou te makkelijk zijn geweest, en Jari Oosterwijk schoot raak voor Twente, maar deed dat uit buitenspelpositie.

Het bleef spannend, maar het bleef ook 1-0, mede door een paar prima reddingen van keeper Joël Drommel in de benauwde slotfase, die uitgroeit tot één van de sterkhouders van FC Twente, wat ook geldt voor ondanks een blessure meespelende Wout Brama die na afloop zei dat terugkeer binnen het jaar naar de eredivisie even belangrijker is dan zijn achillespees.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief