FC Twente behoudt tweede plaats na comeback tegen Feyenoord

Geplaatst op 23 februari 2014 door   ·   2 Reacties

ZON_6456ENSCHEDE – FC Twente heeft in eigen huis de tweede plaats ten koste van Feyenoord weten te behouden. De Enschedeërs kwamen op een 2-0 achterstand, maar vochten zich door een doelpunt van Luc Castaignos terug in de wedstrijd. In de blessuretijd verzorgde invaller Cuco Martina vervolgens de belangrijke gelijkmaker.

FC Twente kwam in het begin van de wedstrijd al direct goed weg toen Lex Immers doelman Nick Marsman de bal ontfutselde en neerging. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag geen overtreding van de doelman, maar Marsman trok de middenvelder van de Rotterdammers wel degelijk naar beneden.

Het was het begin van een vermakelijk eerste kwartier waarin Feyenoord terecht de leiding nam. Andreas Bjelland was Graziano Pelle een klein moment kwijt en de meter ruimte die daaruit ontstond, was voor de Italiaan genoeg om te draaien en strak binnen te schieten.

Daarna werd de wedstrijd een schaakspel met Feyenoord als achterover hangende ploeg. FC Twente noteerde het gros van het balbezit, maar doordat de creatieve Felipe Gutièrrez weinig werd gevonden, wisten de Enschedeërs nauwelijks kansen te creëren. Het betekende een weinig verheffend vervolg van de eerste helft.

Vlak na de pauze was het Feyenoord dat de voorsprong verdubbelde. In een periode dat Feyenoord flink aanvallend druk zette, was het Jean-Paul Boëtius die vanaf de rand van het zestienmetergebied de trekker overhaalde: 2-0.

Met het inbrengen van de Noorse spits Torgeir Børven voor de tegenvallende Shadrach Eghan, kwam de ploeg steeds vaker in de buurt van het doel van Erwin Mulder. Uiteindelijk resulteerde dat in de verdiende aansluitingstreffer van Luc Castaignos, die vanuit de draai knap tekende voor zijn zesde doelpunt op rij in een thuiswedstrijd.

FC Twente bleef na dat doelpunt aanvallen en was een paar keer dicht bij de beloning. Børven was in de blessuretijd het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet van dichtbij ging rakelings langs de paal over de achterlijn. Net op het moment dat de wedstrijd gespeeld leek, werd FC Twente alsnog beloond.  Cuco Martina schoot een afvallende bal binnen: 2-2.

Daardoor behouden de Enschedeërs de tweede plaats en is het gat met Feyenoord nog steeds drie punten. Ajax won zondag in eigen huis van AZ (4-0), waardoor de Amsterdammers in de strijd om de titel twee punten uitlopen op FC Twente.

FC Twente – Feyenoord 1-2 (0-1)
13. Pelle 0-1, 54. Boëtius 0-2, 67. Castaignos 1-2, 94. Martina 2-2

Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Bengtsson, Bjelland (beiden FC Twente), Mulder (Feyenoord)
Rood:

FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson (85. Martina), Bjelland, Koppers; Ebecilio (80. Corona), Gutièrrez, Eghan (56. Borven); Tadic, Castaignos, Promes
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Matthijsen, Kongolo; Vilhena, Clasie, Immers; Schaken (80. Armenteros), Pelle, Boëtius (83. Nelom)