Donderdag 28 maart 2024

FC Twente bereikt laatste acht bekertoernooi

Geplaatst op 17 december 2014 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech 2014-09-28-16h04m24DOETINCHEM – FC Twente kende een moeilijke eerste helft, maar won vervolgens in Doetinchem alsnog vrij simpel van De Graafschap met 4-2 en bereikte zo de laatste acht van het KNVB-Bekertoernooi.

FC Twente had veertig minuten nodig om zich langs De Graafschap te worstelen. Nadat Vincent Vermeij de thuisploeg na twaalf minuten verrassend op voorsprong zette, wisten de Tukkers zich lange tijd geen raad. Het doelpunt kwam voor uit desorganisatie in de verdediging. Darryl Lachman, die weer eens speeltijd kreeg, verloor zijn man uit het oog, waarna Sonny Stevens in plaats van de bal alleen lucht ving. Tegen het, als altijd, fel spelend De Graafschap lukte het vervolgens niet om het duel onder controle te krijgen. Sterker nog, het waren de Doetinchemmers die de beste kansen kregen. In de laatste fase van de eerste helft kwam daar verandering in. Een pass van Hakim Ziyech werd door Jesus Corona met een prachtige omhaal in het doel gewerkt. Vlak daarna stelde Ziyech zelf orde op zaken, door de 1-2 binnen te schieten.

Na rust was het verzet van De Graafschap gebroken. Met zijn tweede doelpunt zorgde Corona na een uur voor de beslissing. Met een prachtig afstandsschot, dat Hidde Jurjus die te ver voor zijn doel stand, volkomen verraste, scoorde Ziyech (foto) de 1-4 voordat Jordan García Calvete via Twente-verdediger Bjelland de eindstand op 2-4 bepaalde.

Daarmee bereikte FC Twente de laatste acht van de beker. Ondanks de overwinning blijft het optreden van de ploeg in de eerste veertig minuten zorgen baren. Vraag is dan ook of Alfred Schreuder voor de thuiswedstrijd met Willem II van aanstaande zondag de opstelling opnieuw zal aanpassen.

De Graafschap – FC Twente 2-4 (1-2)
12. Vermeij 1-0, 40. Corona 1-1, 45. Ziyech 1-2, 60. Corona 1-3, 69. Ziyech 1-4, 79. Bjelland (e.d.) 2-4

Toeschouwers: 8.154
Scheidsrechter: S.Mulder
Gele kaart: Pröpper (De Graafschap), Stevens (FC Twente)

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Cavlan, Pröpper (74. Lammer), Van de Pavert, Lazic (78. Straalman), Tarfi, Vermeij, Ewijk, Echcharaf, Calvete (66. Cicek), Vida.
FC Twente: Stevens, Martina, Lachman, Bjelland, Koppers, Mokotjo, Engelaar (78. Ter Avest), Ziyech, Mokhtar, Ould-Chikh (66. Kusk), Corona (73. Tapia).