Zondag 26 mei 2019
Twentesport

FC Twente bindt ook Jong PSV aan zegekar en loopt uit

Geplaatst op 18 februari 2019 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN/ENSCHEDE – De winst van FC Twente vanavond in Eindhoven op Jong PSV is weer een belangrijke stap richting directe terugkeer naar de eredivisie. Het werd vanavond betrekkelijk eenvoudig 0-2, niet oogstrelend, wel superefficiënt.

Het was een troosteloze ambiance (met uitzondering van de altijd aanwezige en hondstrouwe harde-kernsupporters waarin negende zege in successie werd genoteerd. Belangrijker nog is natuurlijk het groter wordende gat met de naaste belagers in de titelstrijd. FC Den Bosch en Go Ahead Eagles speelden in deze ronde beide gelijk en staan nu op acht respectievelijk negen punten.

Jong PSV liet vanavond zien een aardige ploeg te hebben en kon voetballend goed meekomen met FC Twente, maar was minder scherp in de afronding. Bovendien toont doelman Yoël Drommel zich dit hele seizoen al een betrouwbare soldaat in de goal.

Ontroerend
Na een kwartier kwamen de Tukkers via Aitor Cantalapiedra uit het niets op 0-1. De treffer werd – ontroerend – opgedragen aan de afwezige collega Jari Oosterwijk, die er wegens droevige familieomstandigheden niet bij kon zijn.

Noodrem
Jong PSV kreeg ook kansen en FC Twente moest geregeld aan de noodrem trekken. De talenten van PSV, met name Zakaria Aboukhlal, waren geregeld gevaarlijk. De bevrijdende 0-2 viel toen spits Tom Boere na een overtreding op hemzelf de toegekende strafschop onberispelijk binnenwerkte.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief