Woensdag 24 april 2024

FC Twente blijft winnen, nu van NEC

Geplaatst op 21 december 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In een goede wedstrijd met een prima tweede helft heeft FC Twente op eigen veld NEC met 2-0 opzij gezet. Rafik Zekhnini scoorde voor rust, Jari Oosterwijk na de hervatting in een wedstrijd die ook in een hogere uitslag had kunnen eindigen.

Zag de situatie er een paar weken geleden nog allesbehalve rooskleurig uit, FC twente is e rin geslaagd die situatie in de laatste vier wedstrijden van 2018 volledig om te draaien. Met drie overwinningen op rij in de competitie en tussendoor ook nog winst in de beker heeft de ploeg van trainer Marino Pusic aangetoond mee te kunnen doen. Tegen NEC speelde FC Twente een prima wedstrijd, al had dat zeker ook met de tegenstander te maken. Voor een ploeg die de amibitie heeft terug te keren naar de Eredivisie lieten de Nijmegenaren bar weinig zien. NEC slaagde er geen moment in het de tegenstander lastig te maken, andersom was dat eigenlijk voortdurend het geval. Aan Twentse zijde van Rafik Zekhnini voor rust de uitblinker. De Noor liet eindelijk zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Met enkele razendsnel lrushes liet hij zijn tegenstanders ver achter zich. Bij poging drie solleerde Zekhnini zich langs drie tegenstanders om de slalom af te ronden met een schot dat in de verre hoek van het doel verdween.

Meteen na rust verdubbelde Jari Oosterwijk de voorsprong. De aanvaller had de voorkeur gekregen boven Tom Boere, die, nu de komst van een nieuwe aanvaller aanstaande is, onverwacht buiten beeld lijkt te zijn geraakt. Oosterwijk beloonde het vertrouwen net als afgelopen dinsdag tegen RKC opnieuw met een doelpunt. Met een fraai schot liet hij de bal in de linker bovenhoek van het doel verdwijnen. Na de 2-0 was al het geloof bij NEC verdwenen. Het verwijt wat FC Twente gemaakt kan worden is dat het naliet de score flink hoger op te voeren. De kansen daartoe waren ruimschoots aanwezig.

Door de zege staat FC Twente samen met Sparta gedeeld tweede, op een punt van koploper Go Ahead Eagles. Mocht FC Den Bosch zaterdagavond winnen van Roda JC nemen de Brabanders de nummer een positie over. Maar zelfs in dat geval is de achterstand maar twee punten, een veel betere uitgangssituatie halverwege het seizoen dan enkele weken geleden verwacht mocht worden.

FC Twente – NEC 2-0 (1-0)
Score: 30. Zekhnini 1-0, 47. Oosterwijk 2-0
Gele kaart: Espinosa, Schenk (FC Twente), Okita (NEC)
Rode kaart: 83′ Sabak (NEC)
FC Twente:Drommel, Nacho, Bijen, Schenk, Ricardinho, Brama, Espinosa (89. Boere), Smith (89. Roemeratoe), Aitor, Oosterwijk, Zekhnini (81. George).
NEC: Van Duin, Joppen, Van Eijden, Bossaerts,Lartey Sanniez, Dijkstra (54. Sabak), Achabar (66. Romeney), Labylle, Okita, Braken (79. Ndayishimiye), Darri.