FC Twente-coach Jansen: ‘We hadden meer moeten scoren’

Geplaatst op 13 april 2014 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Roda JC, de degradatiekandidaat uit Kerkrade lijkt de moed al opgegeven te hebben.  Zelden ondervond FC Twente dit seizoen zo weinig oppositie op weg naar een goed resultaat. De eindstand was 0-3, maar had 0-8 moeten zijn. FC Twente creëerde dertien doelrijpe kansen, Roda één, vlak voor de rust toen Nemeth bijna scoorde.

‘Verliezen van FC Twente kan’, zei trainer Jon Dahl Thomasson na afloop, ‘dat hoeft geen schande te zijn. Maar zoals wij tegenstand hebben geboden, dat kan natuurlijk niet. Het eerste half uur speelden we heel slecht. We gaven veel te veel ruimte weg en ook waren we de bal kwijt. Ik ben heel teleurgesteld’, zei Thomasson die de wedstrijd het liefst zo snel mogelijk wenste te vergeten.

Michel Jansen had namens FC Twente een prima avond gehad. ‘Vanaf de eerste minuut hebben we ze niet het gevoel gegeven dat er iet te halen viel. Bij de rust had de stand hoger moeten zijn. Het publiek floot, maar zo voetballen we. We laten de bal rondgaan en op enig moment trekken we dan snel ten aanval’, aldus Jansen. ‘Maar nogmaals, de score had hoger moeten uitvallen.’