Maandag 11 november 2019
Twentesport

FC Twente dankzij PSV terug waar het hoort, in eredivisie

Geplaatst op 22 april 2019 door   ·   Geen reacties


ENSCHEDE – FC Twente is terug waar de club qua achterban, historie en omvang thuishoort: terug in de eredivisie. Over de manier dat vanmiddag werd bereikt kunnen geen lange brieven worden geschreven, want het kampioenschap werd behaald in Eindhoven waar Jong PSV verrassend met 2-0 van Sparta Rotterdam won.


Over de bloedeloze 0-0 tegen Jong AZ, die bij winst van Sparta onvoldoende zou zijn geweest, sprak na afloop niemand meer. En terecht, want het accent moet liggen op hoe knap het is – zeker gezien de omstandigheden in en om de club, financieel én sportief – binnen het jaar terug te keren op het hoogste platform.

Het punt is nu wel hoe de selectie te versterken, want dat is hard nodig om eredivisie – net als voorheen – een vaste waarde te worden.

Niemand die zeurt
Ook in de kampioenswedstrijd speelde FC Twente niet best, om het zacht uit te drukken, maar niemand die erover zeurde toen de champagne schuimde in de catacomben, toen een euforische ontlading van een seizoen lang afzien door het stadion kolkte, toen alles was vergeten en vergeven, ook die bloedeloze 0-0 die met dank aan het verliezende Sparta toch de schaal in Enschede rechtvaardigde.

Overal feest
Het was feest, bij spelers, bestuurders en supporters, het regende ook felicitaties, want Twente is terug op het rechte pad en iedereen vindt dat een club met zo’n publiek in eredivisie thuishoort. Ook morgen zal er nog worden gefeest, zeker in de stad, maar na deze week dienen de beleidsbepalers knopen door te hakken. Kampioen of niet, Twente blijft nog wel een poos een voetbalbedrijf met een zware hypotheek. Het is aan technisch directeur Ted van Leeuwen toch – met eredivisiebudget – in de selectie te investeren, want dat is bittere noodzaak.

Brama en Pusic

Voor de nieuwe cultheld Wout Brama en de oude cultheld Blaise NKufo was vandaag dik feest. ‘We wilden kampioen worden en we zijn kampioen geworden’, vatte Brama de essentie samen. Ook voor trainer Mario Pusic was het – na alle kritiek van de vijfde colonne – allemaal ‘fantastisch’ Hij zei superblij en supertrots te zijn op de selectie en op het legioen. Over zijn eigen toekomst wilde hij het niet hebben. ‘Dat komt nog wel en dat zien we dan vanzelf.’

FOTOGRATIE: @FCTWENTE.NL

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief