Zaterdag 20 april 2024

FC Twente dichtbij halve bekerfinale, maar mist die net

Geplaatst op 23 januari 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft vanavond verzuimd zich te plaatsen voor de halve bekerfinales. Tot twee keer toe nam de ploeg in eigen huis tegen Willem II een voorsprong, twee keer kwamen de Tilburgers langszij om er in de slotfase overheen te gaan, dus 2-3, hoewel Tom Boere in blessuretijd de 3-3 had kunnen maken, wat hij naliet.

Het gebeurde allemaal in de tweede helft, want in de eerste waren er wel kansjes over en weer, maar die werden niet benut. Het was van beide kanten aftasten, rondspelen en de boel dicht houden Wel moest Tim Hölscher, bij FC Twente de vervanger van de geblesseerde Rafik Zekhnini, zelf worden vervangen door Alexander Laukart.

In de tweede helft startte de eerstedivisionist iets gretiger, omdat de ploeg voelde dat er tegen eredivisionist wat te halen zou zijn. Het was Aitor Cantalapiedra die de 1-0 op de borden bracht, niet uit een vloeiende combinatie, maar uit een vrije trap. Dat brak de wedstrijd open. In korte tijd fonkelde het in de Veste. Eerst maakten de tricolores gelijk via een ongelukkige eigen goal (bal van richting veranderd) van Christian Gonzalez, maar meteen scoorde Twente opnieuw en nu weer in het goede doel. En wederom was Cantalapiedra de producent.

Willem II legde zich er niet bij neer bij een verlenging en Vangeles Pavlidis nam de gelijkmaker voor zijn rekening. En daarna ging het dus alsnog mis. De voor Thomas Meissner ingebrachte Kristofer Kristinsson bezegelde met het hoofd het lot van de Enschedeërs. Tom Boere had weliswaar Twente in blessuretijd nog een verlenging kunnen bezorgen, maar miste een opgelegde mogelijkheid.