FC Twente doet hele goede zaken na winst op Sparta

Geplaatst op 8 februari 2019 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM/ENSCHEDE – Onverwacht eenvoudig won FC Twente vanavond op Spangen van Sparta Rotterdam en ontdeed zich daarmee van een van de meest geduchte tegenstanders. Het werd nota bene zonder Wout Brama, die in de voorbereiding moest afhaken, een gemakkelijke 0-3 zege.

Van meet af aan toonde de ploeg uit Enschede zich de bovenliggende partij, met kansen voor onder meer Aitor Cantalapiedra, maar diens inzet werd prima gekeerd door de Spartaanse doelwacht Kortsmit.

De openingstreffer viel na dik twintig minuten toen FC Twente wat makkelijk aan een strafschop kwam, die perfect door Tom Boere binnen werd geschoten. Daarna drong Sparta wel aan, maar heel veel gevaar wisten aanvallers als Drenthe en Veldwijk niet te creëren, laat staan dat ze iets wisten af te maken. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft maakt Twente er uit een vrije trap van Peet Bijen 0-2 van.

De tweede helft mocht eigenlijk geen naam hebben, want daar was FC Twente simpel weg veel te sterk voor tegen een onverwacht zwak Sparta, want zo was het ook. Dat het slechts 0-3 werd door de tweede van Tom Boere is slechts een fletse afspiegeling van de verhoudingen in het veld, en op der ranglijst, waar door het puntverlies van FC Den Bosch alleen Go Ahead Eagles, dat maandag pas in actie komt, nog een beetje in het spoor van de Tukkers blijft.