Dinsdag 23 april 2024

FC Twente eenvoudig langs Sparta, nu nog met Ziyech

Geplaatst op 27 augustus 2016 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (160)ENSCHEDE – FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta afgesloten met een 3-1 overwinning. De Rotterdammers waren niet in staat veel tegenstand te bieden. Hakim Ziyech, die mogelijk zijn laatste wedstrijd voor FC Twente speelde, scoorde twee keer.

FC Twente wist binnen het kwartier afstand te nemen van Sparta. Hakim Ziyech, die mogelijk zijn laatste wedstrijd voor FC Twente speelde, kreeg de bal van  Enes Ünal. met een mooie beweging werd  Rick van Drongelen opzij gezet waarna doelman Roy Kortsmit met een schuiver in de hoek verslagen werd.  Sparta probeerde aan te haken en kreeg via  Zakaria El Azzouzi enkele mogelijkheden. Een kleine 10 minuten voor de rust verdubbelde FC Twente de voorsprong. Yaw Yeboah ronde een snelle aanval af.

Na rust leek Ünal op weg naar de beslisisng, maar anders dan vorige week wist de Turk niet te scoren. Vervolgens bracht Nick Marsman Sparta terug in de wedstrijd. De doelman haalde Graig Goodwin onderuit. Brogno schoot raak vanaf elf meter en bracht zo de spanning terug. Lang duurde dat niet want vijf minuten later zorgde Ziyech met zijn tweede treffer voor de definitieve beslissing.

FC Twente – Sparta Rotterdam 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 14. Ziyech 1-0, 36. Yeboah 2-0, 54. Brogno 2-1 (pen.), 59. Ziyech 3-1
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Marsman, Van Drongelen, Dumfries
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Bijen, Trajkovski; Mokotjo, Ziyech (90. Hölscher), Thesker (69. Van der Heyden), Yeboah, Ünal (79. Oosterwijk) Ede.
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer (69. Verhaar), Van Drongelen, Pinteaux; Sanusi, Spierings (69. Van Moorsel), Dijkstra (46. Dougall), Brogno, El Azzouzi, Goodwin.