Woensdag 24 april 2024

FC Twente eenvoudig verder in bekertoernooi

Geplaatst op 27 september 2018 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – Het bekerduel met FC Groningen, de nummer laatst van de Eredivisie bleek voor FC Twente minder lastig dan de gemiddelde Eerste divisie wedstrijd. De Groningers kwamen nauwelijks tot kansen en mochten achteraf blij zijn dat Twente slechts twee keer scoorde. De Enschedeërs troffen twee keer de paal en hadden daarnaast een aantal goede mogelijkheden om vaker te scoren.

Lange tijd gebeurde er weinig in Groningen. Beide ploegen leken vooral niet van plan de ander ruimte te geven om tot aanvallen te komen. Die opvatting zorgde ervoor dat er in een laag tempo gespeeld werd en er geen kansen ontstonden.  Het was Groningen dat als eerste een fout maakte. Tim Handwerker verspeelde de bal aan Matthew Smith. Uit die situatie ontstond een kans voor Javier Espinosa, die in het strafschopgebied kalm bleef en op slag van rust de score opende.

Twee keer de paal
Na rust had FC Twente weinig meer te vrezen van de thuisploeg. Het was overduidelijk waarom het kwaliteitsarme Groningen laatste staat. FC Twente kon vrijuit voetballen en kwam tot enkele goede kansen. Binnen korte tijd troffen zowel Smith als Espinosa de paal, waarbij met name de kans van Smith voortkwam uit een fraaie aanval. Bij de derde mogelijkheid was het wel raak. Aitor mocht een vrije trap nemen, die uitkwam bij Peet Bijen. Met een simpele kopbal zorgde de Hengeloër met de 0-2 voor de beslissing.  Ook na het doelpunt waren er kansen op meer, maar de 0-2 was ruim voldoende voor de volgende bekerronde.

FC Groningen – FC Twente 0-2 (0-1).
Score: 45. Espinosa 0-1, 68. Bijen 0-2.

FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Chabot (27. Hrustic), Handwerker (71. Freriks), Doan, Van de Looi, Warmerdam, Antuna, Pohl, Breij (46. Reis).

FC Twente: Drommel, Nacho (81. Ramos), Bijen, González, Ricardinho, Brama, Hölscher, Smith (69. Zehknini),  Aitor (74. Bapoh), Oosterwijk, Espinosa.