Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

FC Twente en gemeente komen er (nog) niet uit

Geplaatst op 30 juni 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente en gemeente Enscehde zijn nog niet tot een oplossing gekomen voor de problemen waarin de noodlijdende club zich bevindt. Terwijl FC Twente zelf inmiddels van sponsoren de toezegging heeft dat er 8 miljoen beschikbaar is  en dat bedrag wil laten aangroeien tot 14 miljoen, zit er in de vraag om een extra garantstelling, die bij de gemeente is neergelegd vooralsnog geen beweging.

Volgens wethouder Eelco Eerenberg van de gemeente Enschede zijn er ‘pittige gesprekken’ gevoerd, maar is er nog geen akkoord. Daarmee onderstreept de wethouder nog maar eens dat de club meer vraagt dan er mogelijk is. FC Twente wil niet alleen een garantstelling van 7 miljoen euro, maar ook dat de rente en aflossingen de komende drie jaar worden opgeschort. Dat gaat om een bedrag van 2,1 miljoen euro per jaar.

Oude afspraken
FC Twente beroept zich daarbij op oude afspraken. De gemeente heeft eerder toegezegd te zullen helpen wanneer de problemen uit het verleden de club boven het hoofd zouden groeien. Met de Cornona-deal en de belastingschuld moet FC Twente als gevolg van mis-management uit het Munsterman tijdperk nu bijna 11 miljoen betalen. Een bedrag waar wel rekening mee gehouden werd, maar waar de club niet over beschikt.

FC Twente heeft inmiddels een groep ondernemers, onder aanvoering van de Reggeborrgh groep, van de familie Wessels, bereid gevonden 8 miljoen beschikbaar te stellen. Aan die investering zit ook een pakket aan voorwaarden vast, waaronder de garantstelling van de gemeente. Daarmee lijkt de club dus muurvast te zitten tussen twee externe partijen.

Alternatieven
Eerenberg: “We hebben in alle redelijkheid met elkaar gezegd dat we in de komende dagen, in het weekend, gaan kijken of er alternatieven zijn. Dat betekent concreet dat Twente samen met ondernemers en ons gaat kijken of er een andere oplossing bestaat.” Van een akkoord is voorlopig dan ook nog geen sprake. “De situatie is pittig. Het is echt kijken wat er bedacht wordt en dan gaan we daar volgende week weer verder over spreken.” Voor de tijdsdruk die FC Twente de gemeente oplegt, is Eerenberg niet gevoelig. “We willen dit sowieso netjes doen. Een gemeenteraad heeft een proces. Ik doe liever dingen goed dan snel.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief