Vrijdag 26 april 2019
Twentesport

FC Twente – FC Groningen 2-0 (1-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 29 februari 2016 door   ·   Geen reacties

Kamohelo Mokotjo 2015-10-24 FC Twente - PSV (123)‘FC Twente won zaterdag  meer dan verdiend van FC Groningen in een wedstrijd die niet superleuk was. Drie spelers staken er naar mijn mening bovenuit bij de Tukkers. De backs Hidde ter Avest en Jeroen van der Lely, maar vooral Kamohelo Mokotjo.

Ook al blijft het wennen. De nieuwe tactiek waarin Twente speelt, werkt behoorlijk. Eigenlijk gaf Twente de gehele wedstrijd de bal aan de Groningers. Bij balverlies kwamen de Tukkers er snel uit en werden daardoor gevaarlijk. Dit blijkt vele malen effectiever dan de tikjes breed en terug, waarmee Twente eerder dit seizoen een wedstrijd instapte.

De huidige ontwikkeling van Jeroen van der Lely is bijzonder om te zien. Het blijkt nog even afwachten hoe hij zich staande houdt tegen sterkere tegenstanders, maar dat kleine kereltje doet het goed. Dat gold zaterdag ook voor Ter Avest.

Ik ben benieuwd hoe Twente het de komende wedstrijden gaat doen, maar ik zie ze de huidige vorm wel even vasthouden. Het voetbal is effectiever, maar de Tukkers zijn ook veel sterker in duels en verdedigend staat het sterk. Dat geeft natuurlijk zelfvertrouwen.’

FC Twente – FC Groningen 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 
16. El Azzouzi 1-0, 80. Cabral 2-0.

Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Geel: 
Gutiérrez (Twente) Lindgren, Tibbling (FC Groningen)

Amusementswaarde: 6
Man of the Match: Kamohelo Mokotjo
Sterren: Mokotjo, Ter Avest, Van der Lely (allen 1 ster)

FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Uvini, Van der Lely; Gutiérrez, Mokotjo, Ziyech; Cabral (85.Agyepong), El Azzouzi (76. Hölscher), Ede (76. Zawada).

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet (55. Payne); Tibbling (84. Drost), Maduro, De Leeuw; Idrissi. Hoesen, Rusnak (69. Linssen).

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Willem de Vries

Voormalig profvoetballer van Enschedese Boys, Sportclub Enschede en FC Twente.

Reacties (0)
Archief