Donderdag 18 april 2024

FC Twente – FC Utrecht 3-1 (1-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 28 september 2014 door   ·   4 Reacties

375x Bjelland - hoa - 2013-08-31_‘FC Twente heeft het tien minuten uitstekend gedaan tegen FC Utrecht. In die tien minuten scoorden de Tukkers, maar lieten ze ook na om de wedstrijd direct al te beslissen. In het restant van de wedstrijd ging FC Twente niet echt voluit, althans zo leek het, en mocht het van geluk spreken dat het drie punten pakte.

Na tien minuten spelen verwachtte ik echt een grote uitslag. Als Twente dat niveau had vastgehouden, dan was het zeker 4-0 geworden. Doordat het elftal verzwakte na tien minuten, kwam FC Utrecht in de wedstrijd. Utrecht deed het namelijk aardig. Over echte toppers beschikt het elftal niet, maar het positiespel was niet onaardig om te zien. Twente daarentegen gaf dus na de sterke openingsfase minder gas en het elftal kwam een beetje in een tweespalt. Het niveau wat de ploeg in het begin liet zien, kon niet meer worden behaald. Een verklaring heb ik daar niet voor. Ik begreep het namelijk niet. Na drie overwinningen op rij, beschik je als elftal over vertrouwen, dus daar kon het denk ik niet aan liggen. Ze hadden FC Utrecht bij de strot moeten pakken. Nu bleef het lang onzeker of er drie punten gepakt zouden worden.

Bij FC Twente speelden Luc Castaignos en Jésus Corona niet onverdienstelijk. Castaignos scoorde een goed doelpunt en Corona bracht in de openingsfase ook wel wat extra’s. Jammer dat het tot een kwartier beperkt bleef. De defensie was de sterkste linie. Vooral Andreas Bjelland (foto) speelde een uitstekende partij. Hij is daarom de Man of the Match. Voor sterren speelde niemand lang genoeg goed.’

FC Twente – FC Utrecht 3-1 (1-0)
5. Ebecilio 1-0, 63. Castaignos 2-0, 72. Ayoub 2-1, 90. Castaignos 3-1

Toeschouwers: 27.500
Scheidsrechter: D.Makkelie
Gele kaart: Bjelland (FC Twente), Kum, Kali (FC Utrecht)
Rode kaart: Ayoub (89. 2x geel)