Donderdag 25 april 2019
Twentesport

FC Twente – FC Utrecht 3-1 (3-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 1 februari 2016 door   ·   Geen reacties

Felipe Gutiérrez 2015-10-24 FC Twente - PSV (34)‘Het was genieten in de Grolsch Veste zondag. FC Twente speelde de beste 45 minuten van het seizoen en overrompelde de Utrechtse gasten volledig.

De start was fantastisch van de Tukkers. Utrecht kwam er totaal niet aan te pas en keek binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Toen het voor rust 3-0 werd zat Twente op rozen. Die tussenstand was ook niet eens geflatteerd. De manier waarop Twente speelde was aan de ene kant een verrassing, maar aan de andere kant zat het er ook een beetje aan te komen. Tegen PSV en vooral de tweede helft tegen NEC speelde het ook goed, maar toen maakte het de kansen niet af.

Bij de Tukkers vielen mij meerdere spelers op. Felipe Gutiérrez was de beste man van het veld. Goed om te zien dat hij weer een dragende speler wordt. Tim Hölscher was de grootste verrassing. Je ziet wat voor een verschil het kan maken als een speler op de verkeerde positie staat. Hij is een middenvelder en dat liet hij zien.

De nieuwe aanwinsten van de Tukkers lieten zich ook gelijk gelden. El Azzouzi is een speler die Twente beter maakt en ook Stefan Thesker speelde goed. Ik had hem nog nooit eerder zien spelen, maar hij deed het uitstekend. Ik vond het wel jammer dat Twente na rust zo ver terugzakte.’

FC Twente – FC Utrecht 3-1 (3-0)
Scoreverloop: 04. Uvini 1-0, 08. El Azzouzi 2-0, 35. Gutiérrez 3-0, 86. Boymans 3-1

Scheidsrechter: Mulder

Amusementswaarde: 7.5
Man of the Match:
Gutiérrez
Sterren:
Gutiérrez, Ziyech (beiden 1 ster)

FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Uvini, Thesker (61. Schilder), Gutiérrez, Mokotjo,, Hölscher (81. Van der Heyden), Ziyech, El Azzouzi (79. Eghan), Cabral.

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Letschert, Rosheuvel (46’ Troupée), Kum, Ramselaar, Strieder (55. Amrabat), Ayoub, Ludwig, Haller (71. Boymans), Barazite.

 

 

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Willem de Vries

Voormalig profvoetballer van Enschedese Boys, Sportclub Enschede en FC Twente.

Reacties (0)
Archief