FC Twente in blessuretijd onderuit tegen AZ

Geplaatst op 22 april 2017 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR – FC Twente leek op bezoek bij AZ lamge tijd op weg naar een overwinning. Een doelpunt van Joachim Andersen leek voldoende voor de zege. Een eigen doelpunt van Peet Bijen, rood voor Andersen en een laat doelpunt van Fred Friday zorgden ervoor dat het duel alsnog in een 2-1 zege voor AZ eindigde.

Bekerfinale
Vooraf was duidelijk dat AZ, Met de bekerfinale in het vooruitzicht geen risico zou nemen met blessures of rode kaarten. Toch leek het alsof FC Twente niet besefte dat dit de kans op succes flink groter maakte. De Tukkers verzuimden lange tijd de druk op te voeren en het AZ lastig te maken.

Doelpunt Andersen
FC Twente had wel het betere van het spel, maar verzuimde dat uit te drukken in doelpunten of zelfs kansen. Zo leek het er lange tijd op dat het duel een typische 0-0 wedstrijd zou worden. Na 65 minuten bracht Joachim Andersen daar verandering in. Mateusz Klich vond met zijn voorzet het hoofd van Joachim Andersen, die de 0-1 inkopte. Even leek het duel beslist, maar AZ weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag.

Voorsprong weggegeven
FC Twente zakte steeds verder terug en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. Een vrije trap van Iliass Bel Hassani belandde op het hoofd van Peet Bijen, die de bal in eigen doel kopte. Dat deed de verdediger ook al in de thuiswedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders zetten aan en werden geholpen door Andersen, die zijn tweede geel kreeg.

Nederlaag
De tien man van Twente leken de wedstrijd naar een gelijkspel te spelen. Diep in blessuretijd werd een individuele actie van Fred Friday de Enschedeers alsnog fataal. De invaller schoot de 2-1 binnen en bezorgde zijn ploeg zo een onverdiende zege.

AZ – FC Twente 2-1 (0-0)