FC Twente gaat in extremis sneu onderuit tegen AZ

Geplaatst op 17 december 2016 door   ·   Geen reacties

twente-az02 ENSCHEDE – FC Twente heeft het laatste competitieduel voor de winterstop verloren. Nadat Wout Weghorst direct na rust de score opende, maakte Enes Ünal gelijk. Terwijl de reguliere speeltijd al verstreken was sloeg AZ alsnog toe. Een voorzet van Ouwejan werd getoucheerd door Peet Bijen, waarna doelman Nick Marsman verslagen was, met als gevolg 1-2.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga

Daar waar de wedstrijd van afgelopen zondag tussen FC Twente en Ajax een echte topper was, stak de ontmoeting met AZ daar flets bij af. Doordat beide ploegen in een te laag tempo speelden en er desondanks nog steeds veel foute passes waren, duurde het heel lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Voor rust waren de inzet van Wout Weghorst, die door Nick Marsman werd gekeerd en de poging van Enes Ünal diede bal tegen de vuisten van doelman Sergio Rochet aan kopte de spaarzame hoogtepunten. De tweede helft was slechts zeventien seconden onderweg,  toen Weghorst de score opende. Net als tegen Ajax begon FC Twente ook nu uiterst zwak en dit keer werd het gebrek aan scherpte wel afgestraft.

twente-az01Die onverwacht snelle tegentreffer zorgde er voor dat de Tukkers enige tijd als een zwaar aangeslagen bokser over het veld liepen. Het leek een kwestie van tijd voordat de Alkmaarders de K.O. uit zouden delen, maar toen die uitbleef richtte FC Twente zich weer op. Op aangeven van invaller Chinedu Ede zorgde Ünal voor de gelijkmaker. Vervolgens bleven beide ploegen zoeken naar de winnende trefefr. Net toen iedereen dacht dat die definitief uit zou blijven verraste Peet Bijen zijn eigen doelman, met alsnog een nederlaag tot gevolg.

FC Twente – AZ 1-2 (0-0)
Score: 46. Weghorst 0-1, 68. Ünal 1-1, 90+2. Bijen 1-2 (e.d.).
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Andersen, Van der Lely, Van der Heyden (61. Ede/89. Oosterwijk), Klich, Mokotjo, Seys (82. Yeboah), Ünal, Celina.
AZ: Rochet, Johansson, Luckassen, S. Wuytens, Ouwejan, M. Seuntjens (79. Van Overeem), Mühren (65. Til), Rienstra, Jahanbakhsh, Weghorst, Tankovic (70. Dos Santos).
Scheidsrechter: Kamphuis.
Gele kaart: Seys, Bijen (FC Twente) Tankovic, Ouwejan (AZ)
Toeschouwers: 24.500.