Donderdag 28 maart 2024

FC Twente in slotfase ruim onderuit tegen Ajax

Geplaatst op 1 mei 2016 door   ·   Geen reacties

FC Twente Hoekvlag - hoaAMSTERDAM – FC Twente had in Amsterdam lange tijd zicht op een goed resultaat, maar moest in de slotfase toch een ruime nederlaag incasseren. Tot de 80e minuut stond het 1-0, maar Ajax won uiteindelijk met 4-0.

Ajax domineerde het duel in de eerste fase, maar slaagde er tegen een verdedigend FC Twente niet in om tot veel kansen te komen. Alleen Arek Milik was met een vrije trap dichtbij. Net toen de Tukkers begonnen te geloven in de eigen mogelijkheden sloeg Ajax toe. Vanuit de omschakeling brak Vaclav Cerny uit en verraste Nick Marsman met een schot in de korte hoek.

In de tweede helft controleerde Ajax het duel, maar bleef FC Twente lange tijd de hoop koesteren dat de minimale achterstand nog omgebogen kon worden. In de slotfase vielen de doelpunten alsnog. Mike van der Hoorn kopte tien minuten voor tijd de 2-0 binnen en zorgde zo voor de beslissing. Dat invaller Viktor Fischer en Amin Younes de eindstand op 4-0 brachten maakte voor de Enschedeers weinig meer uit. Voor de Amsterdammers had de hogere uitslag wel degelijk waarde. In de strijd om de titel blijft de afstand tot PSV, dat met 6-2 won, gelijk. Daarmee lijken de Amsterdammers zich op te kunnen maken voor de titel.

Ajax – FC Twente 4-0 (1-0)

Scoreverloop: 37. Cerny 1-0, 80. Van der Hoorn 2-0, 82. Fischer 3-0, 86. Younes 4-0

Scheidsrechter: K.Blom

Gele kaart: Viergever (Ajax) Bijen, Ziyech (FC Twente)

Toeschouwers: 51.727

Opstelling Ajax: Cillessen, Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Tete (75. Riedewald), Serero (76. Bazoer), Klaassen, Gudelj, Cerny (80. Fischer), Milik, Younes.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Uvini, Thesker, Mokotjo, Ziyech, Schilder (76. Hölscher), Ede, El Azzouzi, Cabral.