Dinsdag 23 april 2024

FC Twente is de weg helemaal kwijt

Geplaatst op 14 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen MVV verloren. Waar vooraf gespeculeerd werd over de kansen de koppositie over te nemen, zakte de ploeg collectief door de ondergrens, met een teleurstellende 0-1 nederlaag tot gevolg.

Voor rust liet FC Twente zich uit de wedstrijd halen door scheidsrechter Rob Dieperink, die de wedstrijd kort hield door veelvuldig te fluiten, maar onbegrijpelijk handelde bij een aantal overtredingen. Gevolg was dat FC Twente nooit in het eigen spel kwam en vooral met zichzelf aan het worstellen was. Daarbij werd steeds duidelijker dat de ploeg aanvoerder Wout Brama node mist. Met Alexander Laukart in plaats van de vanwege interland verplichtingen afwezige Smith en met een basisplaats voor Jelle van der Heyden werd het geheel er niet beter op.

Na rust knoeide FC Twente verder. Daarbij had de ploeg ook nog eens de pech dat MVV, dat ook geen beste indruk maakte, uit het niets de score opende door een doelpunt van Anthony van den Hurk. De jacht op de gelijkmaker ging vervolgens zo ongeorganiseerd dat MVV wel een enkele keer wankelde, maar niet boog. Jari Oosterwijk, die in de basis mocht beginnen trof de paal, terwijl invaller Tom Boere ook enkele kansen kreeg. Het was niet aan de ploeg besteeds. De tijd tikte weg en na TOP Oss ging FC Twente voor de tweede keer onderuit in een thuiswedstrijd.