FC Twente kansloos onderuit bij AZ

Geplaatst op 4 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech 2015-04-25 FC Twente - AZ - 0-2 - Hoa (181)ALKMAAR – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen AZ kansloos verloren. De Alkmaarders waren voor rust al de betere ploeg, maar scoorden pas na rust. Vincent Janssen deed dat twee keer, Guus Hupperts een keer. Hakim Ziyech (foto) scoorde vervolgens tegen, maar die treffer kwam te laat om de spanning terug te brengen.

Voor rust was AZ al overduidelijk de betere ploeg. Het was dat Muamer Tankovic en met name Vincent Janssen het vizier niet scherp hadden. Daarnaast voorkwam Joel Drommel dat FC Twente met een kansloze achterstand ging rusten.

Na rust lukte het Janssen aanmerkelijk beter. Met zijn eerste doelpunt in de eredivisie en daarna ook nog meteen zijn tweede treffer besliste hij het duel. FC Twente probeerde met wel, maar had te veel spelers die hun niveau niet haalden. Meest exemplarisch was Felipe Gutierrez, die speelde alsof het met tegenzin was. De Chileen is al weken geen schim van zichzelf. Het lijkt ook slechts een kwestie van tijd voordat hij uit de basis verdreven wordt door Jelle van der Heyden.

In de slotfase zorgde Guus Hupperts voordat Hakim Ziyech de eindstand op 3-1 bepaalde. Komend weekend ligt de competitie vanwege interlandloopbaan stil. Die onderbrekening zal Rene Hake goed uitkomen. Het geeft hem wat extra tijd om zijn dolende ploeg weer op de rails te krijgen.

AZ – FC Twente 3-1 (0-0)

Scoreverloop: 64’ Janssen 1-0, 73’ Janssen 2-0, 79’ Hupperts 3-0, 83’ Ziyech 3-1

Toeschouwers: 13.711

Scheidsrechter: E.Janssen

Gele kaart: Haps, Haye (AZ)

Oosterwijk (FC Twente)

Opstelling AZ: Coutinho, Johansson, Gouweleeuw, Vd Linden, Haps, Van Overeem, Henriksen, Luckassen (84’ Ortiz), Tankovic (65’ Haye), Janssen, Dos Santos (61’ Hupperts).

Opstelling FC Twente: Drommel; Ter Avest (46’ Van der Lely), Uvini, Bijen, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez (71’ Van der Heyden), Ede, Oosterwijk, Olaitan (76’ Agyepong)