Vrijdag 22 juni 2018
Twentesport

FC Twente kansloos onderuit bij Ajax in Amsterdam

Geplaatst op 12 maart 2017 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM – Dat het duel tussen Ajax en FC Twente nog bijna een uur lang spannend was lag alleen aan Ajax. De Amsterdammers verzuimden voor rust te scoren en lieten zo de wedstrijd in leven. Na het openingsdoelpunt van Amin Younes was het duel beslist. Twee treffers van Kasper Dolberg zorgden voor een 3-0 eindstand. FC Twente, dat niet een bal richting het Amsterdamse doel kreeg, mocht geen moment aanspraak maken op zelfs maar een punt.

Je kunt wedstrijden  verliezen, omdat de tegenstander beter is. Je kunt het ook over jezelf afroepen. Dat laatste deed FC Twente in Amsterdam. Wanneer je een duel in gaat met de gedachte zolang mogelijk de nul te houden en je daarbij beperkt tot verdedigen, dan lukt dat tegen sommige clubs best redelijk. Ajax is op die regel een uitzondering. Het aantal keren dat de Amsterdammers in eigen stadion niet minimaal een keer scoren is nagenoeg nul. Die wetenschap zou voldoende moeten zijn om in elk geval te proberen zelf ook tot een doelpunt te komen.

FC Twente probeerde het ook wel, maar beperkte zich vrijwel volledig tot het vasthouden van de nul. Die tactiek pakte bijna een uur lang goed uit. Toen was het Amin Younes die profiteerde van een gaatje in de Twentse defensie en de score opende. Dat doelpunt vormde eigenlijk direct de beslissing. Ook tijdens het vervolg werd FC Twente zovr truggedrongen dat het er nooit in slaagde zelf tot een doelpoging te komen. Met nog twee treffers van Kasper Dolberg liep de teller op tot 3-0. Maar bleef het vooral het duel waarin FC Twente geen schot op doel wist te lossen.

Ajax–FC Twente 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 55. Younes 1-0, 67. Dolberg 2-0, 90. Dolberg 3-0
Scheidsrechter: D. Makkelie
Gele kaart: Klich (FC Twente)
Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (76. De Ligt); Klaassen, Schöne (81. Van de Beek), Ziyech; Traoré (60. Kluivert), Dolberg, Younes.
Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Celina (75. Trajkovski), Ede (60. Seys), Ünal, Jensen (75. George).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief