Woensdag 24 april 2024

FC Twente nu trotse koploper na winst in en op Almere

Geplaatst op 26 januari 2019 door   ·   Geen reacties

ALMERE/ENSCHEDE – Door zelf te winnen en het verlies van koploper FC Den Bosch is FC Twente sinds vanavond koploper in de eerste divisie. De winst van de Enschedeërs in en van Almere was dik verdiend. Het werd 1-3 na een 0-2 ruststand, maar de zege had nog groter kunnen zijn.

In de eerste helft kwam FC Twente al binnen tien minuten op voorsprong en het was Aitor Cantalapiedra, de beste man van het veld, die hem maakte, en ook daarna tot fraaie acties kwam, maar de finesse en het geluk ontbeerde. De tweede viel toch nog voor rust dankzij Tom Boere.

Het tweede bedrijf viel in sluimer, maar er werd nog wel twee keer gescoord. Eerst kwam Almere dat va banq ging spelen na vijf minuten tot een aansluitingstreffer, maat twintig minuten voor tijd bracht Nacho Monsalve de Tukkers in veilige haven.

Dit is de plek
FC Twente staat nu op de plek waar het wil staan, de eerste. Dat geeft de geplaagde supporters moed, maar het seizoen is nog lang en de obstakels legio, om te beginnen komende vrijdag, als de brigade van trainer Pusic opnieuw in de eigen Veste speelt, en dan tegen Helmond Sport, waar de ploeg het in de eerste ontmoeting erg moeilijk had.