Zaterdag 20 april 2024

FC Twente laat het liggen tegen Go Ahead Eagles

Geplaatst op 2 april 2017 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles verloren. Halverwege stonden de Tukkers op een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Enes Ünal, na negentig minuten met lege handen, omdat de bezoekers na rust twee keer scoorden en overeind bleven.

Voor rust was er weinig aan de hand. De ploeg van René Hake was oppermachtig en kon alleen verweten worden dat het verzuimde veel meer afstand te nemen van Go Ahead. Het enorme verschil in kwaliteit werd slechts uitgedrukt in een doelpunt. Kort voor rust draaide Fredrik Jensen zich knap vrij en vond Enes Ünal die ongehinderd binnen kon tikken.

Opmaat voor meer

Het doelpunt leek de opmaat voor meer. Maar na rust was het over bij FC Twente. Go Ahead leek aan te voelen dat er wat te halen was, de degradatiekantidaat streed voor elke meter en slaagde er in het duel te kantelen. Een goede aanval kwam uit bij Marcel Ritzmaier. Zijn voorzet werd door Sam Hendriks binnen geschoten.

FC Twente bleef het duel controleren, maar de Deventenaren waren het gevaarlijkst. Zo schoot Jarchinio Antonia de bal na een uur spelen verwoestend hard tegen de lat.
het had een waarschuwing moeten zijn, maar Twente was nog altijd niet bij de les. Zes minuten later kregen de Tukkers de rekening gepresenteerd Ritzmaier besloot vanaf circa dertig meter een vrije trap direct op doel te schieten en verraste daarmee Marsman, die verkeerd stond opgesteld, volledig: 1-2.

Dicht gooien

Maaskant wisselde en bracht een reeks verdedigers in het veld, om zo de boel volledig dicht te gooien. Zijn spelers rekten tijd waar mogelijk, om zo de drie kostbare punten over de streep te trekken. Dat lukte, waardoor Go Ahead de laatste plaats over deed aan Roda JC. Voor FC Twente reste alleen de teleurstelling en de wetenschap dat donderdag PSV op bezoek komt.

FC Twente – Go Ahead Eagles 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 45. Ünal 1-0, 53. Hendriks 11, 66. Ritzmaier 1-2
Toeschouwers: 26.500
Scheidsrechter: Ed Janssen
Gele kaart: Yeboah, Van der Lely, Thesker (FC Twente) Schenk, Ritzmaier (Go Ahead Eagles)
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, v.d.Lely, Klich, Jensen (74. Assaidi), Mokotjo, Yeboah (74. Ede), Ünal, Celina (82. Hooiveld)
Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Groenbast, Fischer, Schenk, Ritzmaier, Chirivella, Crowley (87. Suk), Duits, Antonia, Hendriks (86. Rexhepi), Manu (90. Locigno)

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga