Donderdag 25 april 2024

FC Twente lijdt minimale nederlaag tegen Feyenoord

Geplaatst op 10 april 2016 door   ·   Geen reacties

Rene Hake 2015-09-12 FC Twente - Ajax 2-2 Hoa (2)ENSCHEDE – FC Twente heeft zondagmiddag na een matige wedstrijd verdiend verloren van Feyenoord. Na een klein kwartier voetballen kwamen de bezoekers uit Rotterdam op voorsprong en die klap kwam de ploeg van Rene Hake niet meer te boven: 0-1.

Het was Feyenoord dat in de Grolsch Veste vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief had en dat resulteerde na dertien minuten spelen in de openingstreffer. Eljero Elia passeerde twee FC Twente-verdedigers en legde de bal vervolgens af op Michiel Kramer, die simpel kon binnen schuiven. De Tukkers speelden een matige eerste helft, maar kregen wel kansen op de 1-1. Chinedu Ede (schot) en Stefan Thesker (kopbal) vonden echter Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer op hun weg.

Ook in de tweede helft was Feyenoord de betere ploeg, maar de ploeg van Giovanni van Bronckhorst creëerde nauwelijks mogelijkheden. Hakim Ziyech was met een vrije trap nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar wederom bracht Vermeer redding. Diezelfde Ziyech claimde even later een strafschop, toen hij door Feyenoord-verdediger Miquel Nelom naar de grond was gewerkt, maar die kreeg hij niet. Elia raakte vlak voor tijd nog de lat, maar de stand bleef bij 0-1, waardoor FC Twente voor het eerst sinds 26 april 2015 geen doelpunt maakte in een thuiswedstrijd.

FC Twente – Feyenoord 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 13. Kramer 0-1
Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Thesker, Andersen (FC Twente), Karsdorp, Kramer (Feyenoord)
Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Uvini, Thesker (73. Schilder); Mokotjo, Ziyech, Hölscher; Ede (67. Börven), Zawada, Cabral
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Bottegin, Nelom; El Ahmadi, Vilhena, Toornstra; Kuijt (73. Basacikoglu), Kramer, Elia