Zaterdag 20 april 2024

FC Twente lijdt weer eens nederlaag en kan die lijden

Geplaatst op 1 april 2019 door   ·   Geen reacties

WAALWIJK/ENSCHEDE – FC Twente kan ook nog verliezen. Na een reeks overwinningen en een paar remises werd vandaag verloren. Het ging mis en goed mis ook, want in Waalwijk kreeg de ploeg liefst met 4-1 klop van RKC. Toch heeft FC Twente nog een riante voorsprong op naaste belager Sparta Rotterdam. De club kan het dus lijden, maar een waarschuwing is het wel.

Zag het er aanvankelijk nog fris uit, met zowaar een dartele Fred Friday, na een kwartier mocht Mario Bilate na baanbrekend werk van Dylan Seys namens de gastheren de 1-0 op zijn conto schrijven, en kort voor de rust verdubbelde Seys de voorsprong van de Brabanders.

FC Twente kreeg ook kansen, maar benutte ze niet, mede doordat RKC-keeper Etienne Vaessen een prima vorm aan de dag legde.

Moeten en kunnen
Het probleem in de tweede helft was dat FC Twente veel moest, maar weinig kon. Wel scoorde Aitor Cantalapiedra op aangeven van Jari Oosterwijk de aansluitingstreffer, maar daarna waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg die steeds meer ruimt kreeg en onbevangen speelde. In de laatste vijf minuten liep RKC weg door een Twents cadeautje (eigen doelpunt) van Ricardo Ferreira da Silva en op de valreep maakte Darren Matsen voor de statistiek 4-1.