Donderdag 28 maart 2024

FC Twente maakt indruk tegen Turkse subtopper

Geplaatst op 2 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

GOOR – FC Twente heeft het oefenduel tegen het Turkse Göztepe afgesloten met een 3-0 zege. Opvallend daarbij was dat de ploeg zelf heel weinig kansen weg gaf maar zelf de mogelijkheden wel benutte. Aitor Cantalapiedra debuteerde met een doelpunt.

Na enkele slechte resultaten liet FC Twente eindelijk een goede wedstrijd zien. Na een kwartier was het Aitor Cantalapiedra die de score opende. De aanvaller werd de diepte ingestuurd en rondde bekwaam af. Kort voor rust scoorde Ulrich Bapoh op fraaie wijze de 2-0. Na rust bleef FC Twente eenvoudig overeind. Twintig minuten voor tijd werd het het zelfs nog 3-0 door een treffer van Matthew Smith.

Daarmee stapte FC Twente eindelijk weer eens met een goed gevoel van het veld, na nederlagen tegen FC Emmen en VVV-Venlo. Het was toch al een goede dag voor de club, want eerder op de avond werd bekend dat Nacho Mansalve naar Enschede komt. De 24-jarige Spaanse verdediger komt transfervrij over en tekent vrijdag een contract voor een jaar. Nacho speelde het afgelopen seizoen voor Huelva in de tweede Spaanse tweede divisie, maar stond onder contract bij Rayo Vallecano.

FC Twente – Göztepe 3-0 (2-0).
Scoreverloop: 17. Cantalapiedra 1-0, 41. Bapoh 2-0, 72. Smith 3-0.
FC Twente: Drommel, Van der Lely (78. Wieffer), Bijen, Schenk (57. Browning), Maria, Brama (78. Van der Heyden), Smith (78. Laukart), Holscher, Bapoh, Oosterwijk (63. Trotman), Cantalapiedra (46. Fernandes).