Dinsdag 16 april 2024

FC Twente – NAC Breda 1-1 (1-0) – Analyse door Ronald van der Geer

Geplaatst op 28 februari 2015 door   ·   Geen reacties

Stevens CF4A0494‘FC Twente stelde enorm teleur zaterdagavond. Het wordt in het zadel geholpen door de 1-0 van Luc Castaignos en dat zou eigenlijk als doping moeten werken. Dan zie je vervolgens wel dat de ploeg vertrouwen te kort komt om dat een wedstrijd naar zich toe te trekken.

Het was werkelijk onverklaarbaar waarom FC Twente eerst op voorsprong kwam en het vervolgens zo laat lopen. De Tukkers hadden NAC na de 1-0 zoek moeten spelen, maar in plaats daar van komt het helemaal niet meer in de wedstrijd. Grappig was dat het nog wel kansen kreeg om de wedstrijd na zich toe te trekken.

Alfred Schreuder zei na afloop dat niet iedereen in zijn elftal hetzelfde wilde en dat zag je ook. Er zat totaal geen verbetenheid en strijdlust in bij FC Twente om de wedstrijd te beslissen of in ieder geval winnend uit te spelen. Die verbetenheid heb je wel nodig, helemaal als het voetballend even minder gaat. De ploeg miste het besef dat dat nodig is. Er zat totaal geen rust in en niemand nam het elftal bij de hand.

Bijna niemand haalde zijn niveau bij de thuisploeg. Sonny Stevens (foto) keepte niet slecht en verder kun je alleen Hidde ter Avest een compliment geven. Die jongen is pas zeventien jaar en speelde Adnane Tighadouini aardig uit de wedstrijd. Na zeventig minuten had hij het op, maar hij heeft zeker een compliment verdiend.’

FC Twente – NAC Breda 1-1 (1-0)