Zondag 26 mei 2019
Twentesport

FC Twente in ongewisse over oordeel raad Enschede

Geplaatst op 4 maart 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De gemeente Enschede wil meer zekerheid van FC Twente over een bestendige toekomst. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een politiek commissieberaad. De gemeenteraad was uitermate kritisch, niet alleen de oppositie, want met name ook de geharnaste coalitiepartijen, voorop BBE en VVD.

Vooral de manier waarop de club beoogd directeur Van der Kraan in dienst wil nemen, stuit op forse weerstand van de raad. Van der Kraan, die momenteel voor bij FC Den Bosch werkt, wil wel naar Enschede komen, maar dan op contractbasis, waarbij FC Twente hem inhuurt via zijn bedrijf VDK Consultancy. Daartoe is een wijziging van de statuten nodig.

In de gemeenteraad leeft de vrees dat Van der Kraan iemand anders kan en zal parachuteren, waartegen de club dan niks kan doen. Volgens de gemeenteraad komt FC Twente juist uit een tijd waarin zonnekoningen bepaalden wat er gebeurde. De aanstelling van Van der Kraan is evenwel een voorwaarde van de bedrijven die zich Noabers noemen en bereid zijn veertien miljoen te schokken.

Namens het college van burgemeester en wethouders ziet wethouder Eerenberg van Financiën, zo liet hij vanavond weten, voldoende redenen om mee te werken aan een statutenwijziging die de komst van Van der Kraan mogelijk maakt. Het is volgens hem evident dat FC Twente die veertien miljoen al op korte termijn nodig heeft en de KNVB zou er geen problemen mee hebben.

De wethouder benadrukte dat het college nog geen besluit heeft genomen over de noodzakelijke statutenwijziging, want dat is aan de gemeenteraad, die er volgende week over vergadert. De politieke vraag is of er een meerderheid kan ontstaan voor het voorstel, want naast de meeste oppositiepartijen zijn, zo bleek vanavond, ook de coalitiepartijen zeer gereserveerd, met name zoals gezegd BBE en VVD bij monde van hun fractievoorzitters Teutelink en Kreeft.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief