Donderdag 18 april 2024

FC Twente ondermaats in Zwolle en verliest van PEC

Geplaatst op 10 april 2021 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE/ENSCHEDE – In een matte wedstrijd verloor FC Twente vanavond met 1-0 in de provinciehoofdstad van PEC Zwolle. Achteraf is de vraag terecht of de Enschedeërs een beter resultaat zouden hebben geboekt als in de eerste fase van de wedstrijd de kansen hadden weten te benutten.Twee keer over liet Queensy Menig, scherp inkomend van de flank, een goede mogelijkheid onbenut, want beide keren ontbrak net voldoende curveom de bal in het doel te laten krullen.

Het evenmin overtuigende PEC benutte wel zo ongeveer de enige kans voor rust. Virgil Misidjan schoot na voorbereiding door Immanuel Pherai het speeltuig tien minuten voor rust wél tussen de palen en Joël Drommel stond erbij en keek ernaar. Wie dacht dat het in de tweede helft beter zou worden, uit noodzaak, kwam bedrogen uit.

FC Twente creëerde op het eerste kwartier van de wedstrijd na weinig tot niets, laat staan een kans. Dat zal ook trainer Ron Jans tot zijn leedwezen hebben gezien, want hij zal hebben gehoopt met het passeren van Luka Ilic, Luciano Narsingh en Jayden Oosterwolde voor de basis-elf een daad te stellen die het elftal nieuwe kracht en frisse moed te geven. Niets daarvan.

Jans bracht nog wel de voor de de basis gepasseerde Ilic voor Jesse Bosch en Van Leeuwen voor Narsingh, maar zij konden evenmin als hun collegae potten breken.