Zaterdag 20 april 2024

FC Twente op een volwassen wijze langs Vitesse

Geplaatst op 25 september 2016 door   ·   Geen reacties

twente-vitesse-driekusman-co   ENSCHEDE – Nadat het donderdag nog mis ging, heeft FC Twente zich tegen Vitesse gerevancheerd. Door geconcentreerd en rustig te spelen, lukte het om tegen Vitesse de wedstrijd te controleren en met een overwinning te af te sluiten. Enes Ünal maakte de openingstreffer. Bersant Celina verdubbelde kort voor tijd de voorsprong, waarna Lewis Baker in blessuretijd tegen scoorde: 2-1. Twente passeerde door de zege de Arnhemmers en staan nu op de zesde plaats met twaalf punten, twee minder dan Heerenveen.

FC Twente kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. . Dejan Trajkovski maakte een actie aan de linkerkant, om de bal vervolgens voor te geven. Ünal maakte een goede loopactie waardoor hij vrij aan kon nemen en de 1-0 scoren. Vervolgens concentreerden de Tukkers er zich op de bal rustig rond te spelen en vooral niets weg te geven. Daarbij werd wel de aanval gezocht, zonder dat er grote kansen ontstonden. Anders was het vlak voor rust. Yaw Yeboah maakte een fraaie actie over rechts, sneed het strafschopgebied in en scoorde de 2-0. Hoewel scheidsrechter Mansschot het doelpunt in eerste instantie toekende, veranderde hij vlak daarna van gedachten en annuleerde de treffer alsnog. Aanleiding was de valpartij van Ricky van Wolfswinkel, die zelf weggleed. Eens te meer werd daarmee aangetoond dat de video referee niet alleen in het voordeel van Ajax, maar gewoon overal ingezet dient te worden.

twente-vitesse-fragmentNa rust bleef FC Twente het spel dicteren. In de 85e minuut zorgde Bersant Celina voor de 2-0 en daarmee de beslissing. Het jong FC Twente dacht met de veilige marge van twee wel een soort gallery play te kunnen laten zien, maar kwam bedrogen uit. Lewis Baker scoorde de 2-1 en dat zorgde er voor dat FC Twente in de blessuretijd nog even vol aan de bak moest om een gelijkmaker te verhinderen. Het bleef evenwel bij 2-1, waardoor de Tukkers zich in de weelde van de zesde plaats in de stand op de ranglijst kunnen koesteren.

FC Twente – Vitesse 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 16. Ünal, 86. Celina 2-0, 90+2 Baker 2-1
Arbiter: Mansveld
Geel: Trajkovski, Nakamba
FC Twente: Marsman, Van der Lely, Bijen, Thesker, Trajkovski, Van der Heyden, F. Jensen (70. Ede), Klich, Yeboah (87. Katsikas), Ünal (54. Oosterwijk), Celina.
Vitesse: Room, Leerdam, Kashia, Van der Werff (64. Miazga), Kruiswijk, Foor, Nakamba, Baker, Rashica (28. Van Bergen), Van Wolfswinkel, Tighadouini (46. Nathan).

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga