Donderdag 18 april 2024

FC Twente pakt laatste kans om eredivisionist te blijven

Geplaatst op 17 april 2018 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Met een 2-0 zege op PEC Zwolle heeft FC Twente de hoop op handhaving levend gehouden.

‘Alles of niets; scandeerde het publiek voorafgaand aan het duel. Dat vatte de situatie waarin FC Twente zich bevond exact samen. Bij een nederlaag had FC Twente woensdagavond officieel gedegradeerd kunnen zijn. Hoewel er dus gewonnen diende te worden, was het toch PEC Zwolle dat in de openingsfase twee goede mogelijkheden kreeg. Vervolgens trokken de Enschedeers het spel naar zich toe en kwam Zwolle eigenlijk niet meer tot kansen. FC Twente daarentegen wel. Na twintig minuten was het Jeroen van der Lely die, toen de bal bij hem uitkwam zijn eerste doelpunt in de Eredivisie scoorde.  Tien minuten voor rust verdubbelde Michael Maria de voorsprong, door op aangeven van Oussama Assaidi de stand op 2-0 te brengen. Vervolgens kreeg FC Twente via Thomas Lam, Danny Holla en Assaidi de kans het duel al voor rust te beslissen.

Na rust zakte FC Twente wat meer terug, koesterde de 2-0 en verdedigde die met alles wat het had. Toch waren er ook nu kansen, zo raakte Lam de lat. Zwolle probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar slaagde daar geen moment in. Door de zege is FC Twente concurrenten Sparta en Roda JC tot respectievelijk een en drie punter genaderd. Al hebben beide clubs nog wel een duel tegoed.

FC Twente – PEC Zwolle 2-0 (2-0)
Score: 21. Van der Lely 1-0, 35. Maria 2-0.
FC Twente: Drommel, Van der Lely, Bijen, Thesker, Maria, Maher, Lam, F.Jensen (75. Slagveer), Holla, Tighadouini (85. Van der Heyden), Assaidi (88. El Hamdaoui).
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Van den Berg (57. Marcellis), Sandler, Van Polen, Thomas, Dekker, Saymak, Namli, Parzyszek (46. Menig), Mokhtar.