Donderdag 18 april 2024

FC Twente pakt thuis een punt tegen FC Groningen

Geplaatst op 4 maart 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De thuiswedstrijd tegen FC Groningen heeft FC Twente slechts een punt opgebracht. Daarmee mochten de Enschedeers zich gelukkig prijzen, want nadat Groningen op voorsprong kwam door een doelpunt van Doan leek een nederlaag aanstaande. Tom Boere maakte gelijk, waarna FC Twente op jacht ging naar de winnende treffer. Die kwam er niet, het bleef uiteindelijk bij het 1-1 gelijkspel.

Vooraf was er de wetenschap dat Sparta gewonnen had van ADO Den Haag en daarmee de druk, omdat FC Twente hetzelfde diende te doen. Verbeek had een 4-4-2 systeem uit de kast gehaald, een tactiek die zijn ploeg duidelijk beter beheerst dan het 5-3-2 systeem dat de afgelopen periode steeds werd gebruikt. De gekozen speelwijze leverde een ruim aantal mogelijkheden op, maar legde vooral bloot dat het grote manco is dat FC Twente bijzonder moeilijk tot scoren komt. Tom Boere kreeg enkele kansen, maar ook Oussama Assaidi en Fredrik Jensen kwamen dichtbij een doelpunt.

De schok was dan ook groot toen het na rust Groningen was dat de score opende. Ritsu Doan kreeg de bal mee en worstelde zich door de Twentse defensie om van dichtbij raak te schieten. Even leek het er op dat Groningen door zou drukken, maar de bezoekers lieten enkele goede mogelijkheden onbenut.

Twintig minuten voor tijd kwam FC Twente op gelijke hoogte. Uit een afgemeten voorzet van Adam Maher kopte Boere raak voor de gelijkmaker.  Vijf minuten later was Boere zelfs dichtbij de 2-1, maar de spits kopte tegen de lat. FC Twente bleef aandringen en kwam in de slotfase nog dichtbij de overwinning, maar moest uiteindelijk tandenknarsend de puntendeling accepteren.

FC Twente – FC Groningen 1-1 (0-0)
Scoreverloop:
58’.Doan 0-1, 71. Boere 1-1