FC Twente pakt tegen PSV een punt in blessuretijd

Geplaatst op 6 april 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Door een doelpunt van Bersant Celina in de blessuretijd heeft FC Twente  een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen PSV;  2-2. Enes Ünal opende vroeg in de wedstrijd de score.  Jürgen Locadia maakte tien minuten later gelijk, waarna Héctor Moreno vlak na rust voor de 1-2 zorgde. Diep in blessuretijd zorgde Celina er voor dat het duel alsnog in een puntendeling eindigde.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga

Een FC Twente dat op een aantal plekken was gewijzigd, moest het opnemen tegen PSV dat streed voor de laatste kans mee te blijven doen om plek een en twee. Met Trajkovski en Hooiveld in de basis liet trainer Hake merken ontevreden te zijn over Yeboah en aanvoerder Thesker. De ingreep leek al meteen verkeerd uit te pakken, want Hooiveld gaf Van Ginkel al in de openingsminuut de gelegenheid de score te openen. De middenvelder van PSV miste. Even daarna was het aan de andere kant wel raak. Enes Ünal kapte Héctor Moreno uit en schoot zijn vijftiende doelpunt van het seizoen binnen.

Tien minuten
De voorsprong hield tien minuten stand. PSV zette aan, voerde het toch al hoge tempo nog verder op en had in de persoon van Jürgen Locadia de man die de gelijkmaker produceerde. Daarna kreeg FC Twente drie kansen op een nieuwe voorsprong, maar Celina, Ünal en Andersen misten in kansrijke positie.

FC Twente op achterstand
Na rust brak voor FC Twente, zoals vaker dit seizoen, de slechtste fase van de wedstrijd aan. PSV wist meteen te profiteren. Uit een voorzet van Locadia was de kopbal van Van Ginkel niet hard genoeg, waarna Moreno het laatste zetje gaf en de bal via binnenkant paal het doel in rolde. Even leek het er op dat PSV door zou drukken en meer afstand zou nemen. Toen de derde Eindhovense treffer uitbleef, kreeg FC Twente weer het geloof dat er toch iets mogelijk was. Dat bleek vlak voor tijd inderdaad het geval. Celina kwam vrij voor Zoet en schoof de bal in het doel voor de 2-2.

FC Twente – PSV 2-2 (1-1)
07. Ünal 1-0, 17. Locadia 1-1, 51. Moreno 1-2, 90+1 Celina 2-2
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 25.300
Gele kaart: Mateusz Klich (FC Twente), Héctor Moreno (PSV)
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Hooiveld, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Jensen (82. Bunjaki), Trajkovski (74. Assaidi), Ünal, Celina.
PSV: Zoet, Arias, Isimat-Mirin, More- no, Willems, Guardado, Pröpper, Van Ginkel, S. de Jong, Locadia (73 Berg- wijn) en L. de Jong (87 Schwaab).