Vrijdag 19 april 2024

FC Twente – SC Cambuur 2-1 (0-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 1 februari 2015 door   ·   Geen reacties

375x Ebecilio, Bjelland - hoa 2013-08-31-_‘De eerste helft tussen FC Twente en Cambuur vond ik niet denderend. De gasten hadden zelfs een licht overwicht. In de tweede helft vond ik Twente sterker. De mannen van Alfred Schreuder toonden meer inzet en vochten er voor. Ze vergaten alleen de wedstrijd eerder in het slot te gooien.

De eerste vijf minuten waren niet slecht van Twente. Via Renato Tapia kreeg het zelfs al een grote kans om de score te openen. In het vervolg vond ik dat Twente het initiatief weggaf. Het spel vond plaats op de helft van de Tukkers en Cambuur had het balbezit. De gasten konden er geen echter geen kansen aan verbinden. Dat schouwspel zorgde ervoor dat er weinig spektakel was in de Grolsch Veste.

Na rust begon Twente veel sterker. Cambuur werd gelijk onder druk gezet en Twente kreeg kansen. Twente kwam ook terecht op voorsprong. Ik had verwacht dat de Tukkers in het vervolg zouden doordrukken en de wedstrijd zouden beslissen. De kansen waren daar ook voor. Vooral Luc Castaignos had de score moeten verdubbelen. Dan roep je het als Twente ook een beetje over je af dat je een tegentreffer om de oren krijgt. Die viel dan ook, maar het was vervolgens goed om te zien dat de thuisploeg de kopjes niet liet hangen. Dat Kyle Ebecilio die goal dan mag maken dat ik mooi. Voor die jongen is het natuurlijk goed en ook goed dat een wissel uitpakt.

Ik vond Andreas Bjelland er aan de kant van Twente boven uitspringen. Hij won verdedigend al zijn duels. Ook gaf hij de assist bij de 2-1. Als amusementswaarde geef ik een zes.’

FC Twente – SC Cambuur 2-1 (0-0)