Vrijdag 26 april 2019
Twentesport

FC Twente – SC Cambuur 3-0 (2-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 21 februari 2016 door   ·   1 Reactie

Bruno Uvini 2015-10-24 FC Twente - PSV (122)‘Ik was al een tijde niet meer in de Grolsch Veste geweest en aangezien FC Twente de laatste tijd veel won had ik wel zin in het duel tegen Cambuur. Zeker omdat de Friezen op de ranglijst nog gewoon een concurrent zijn voor de Tukkers.

De gasten deden het de eerste helft helemaal niet slecht. Het positiespel was redelijk, daar kon je aan zien dat de ploeg op kunstgras speelt. Twente strafte na een half uurtje spelen alleen twee fouten af en toen was het duel ineens gespeeld. Dat is het verschil tussen Twente en Cambuur. De Enschedeërs hebben met Gutiérrez en Ziyech en soms Cabral spelers die ineens een duel kunnen beslissen.

Twente speelde niet groots, maar het verschil met twee maanden terug is enorm. De rust is terug in het elftal en het staat allemaal beter. Dat zorgt voor vertrouwen, waardoor je ook zulke wedstrijden wint. Dit terwijl Hakim Ziyech helemaal niet goed speelde. Hij ging vaak te ver door in zijn acties, maar ik vind ook dat dat moet kunnen. Hij is zo goed en belangrijk voor Twente. Als je ziet met wat voor een vertrouwen hij die strafschop neemt en even daarvoor een vrije trap op de lat. Daar straalt de klasse van af.

FC Twente – SC Cambuur 3-0 (2-0)
Scoreverloop
: 27. Ziyech 1-0, 31. Cabral 2-0, 90 Ziyech 3-0 (strafschop).

Scheidsrechter: Lindhout
Geel: Uvini, Cabral (FC Twente) Andriuskevicius, Peersman, Lachman (Cambuur)
Rood: Monteiro (90.min)

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Uvini
Sterren: Uvini, Gutiérrez (beiden 1 ster)

FC Twente: Marsman; Ter Avest, Uvini, Andersen, Van der Lely; Mokotjo, Gutiérrez, Ziyech; Ede (84. Hölscher), El Azouzzi (65. Zawada); Cabral.

SC Cambuur: Nienhuis; Van de Streek, Dammers (46. Van der Laan), Lachman, Peersman, Andriuskevicius (58. Barto); Hiariej, Monteiro, Byrne; Van Veen (78. Hoefdraad), Narsingh.

 

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Edwin Hilgerink

Voormalig profvoetballer van FC Twente en Heracles.

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Cambuur speelde goed positiespel omdat het altijd op kunstgras speelt…? Joh. Almelose logica. Met het 5-3-2 systeem – parkeer die bus – waar Cambuur mee begon, had het dus weer eens niks te maken. Gelukkig maar.
Archief