FC Twente simpel langs hekkensluiter Roda JC

Geplaatst op 12 april 2014 door   ·   Geen reacties

375x Kyle Ebecilio 2013-08-31- hoa_ENSCHEDE – FC Twente heeft zaterdagavond een eenvoudige zege geboekt op nummer laatst Roda JC. In Enschede werd het, mede door twee goals van Torgeir Børven , 3-0 voor de ploeg van trainer Michel Jansen. Twente neemt door de overwinning afstand van concurrent Vitesse en nadert nummer twee Feyenoord op een punt.

Twente begon voortvarend in de eigen Grolsch Veste. Al na drie minuten raakte Kyle Ebecilio met een snoeihard schot van binnen het zestienmetergebied de paal en enkele minuten later maakte Roda JC-doelman Filip Kurto zijn doel goed klein toen Dusan Tadic na een één-twee met Quincy Promes alleen voor de keeper verscheen.

Nadat Gutierrez nog een keer hard voorlangs volleerde na een leep passje van Tadic, was het na elf minuten dan toch raak. Linksachter Robbert Schilder haalde de achterlijn en bediende met een voorzet op maat Torgeir Børven. De Noorse spits schoot in eerste instantie op Kurto, maar kreeg de bal vervolgens gelukkig tegen zich aan, waardoor de bal alsnog over de doellijn rolde.

Na de 1-0 nam de thuisploeg wat gas terug en speelde het een tempo lager. Toch creëerden de Enschedeërs kansen. Na 23 minuten kon doelpuntenmaker Børven zijn hoofd niet hard genoeg tegen de bal krijgen na een voorzet van Tadic, maar twee minuten later was hij wederom trefzeker. Roda-verdediger Kees Luijxc kreeg de bal niet weg na een scrimmage in het doelgebied, waardoor de van Vålerenga IF overgekomen aanvaller van elf meter simpel kon binnenschuiven.

Twente ging vervolgens doodleuk verder met kansen creëren, maar Cuco Martina en Youness Mokhtar misten en ook Børven had zijn vizier ditmaal niet op scherp. In de laatste minuut voor rust kreeg Roda haar eerste mogelijkheid. Het schot van de Hongaar Krisztián Németh zeilde hard naast, waardoor er tijdens het rustsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie 2-0 op het scorebord stond.

Ook na rust lieten de gasten uit Kerkrade niet zien te strijden voor hun laatste kans in de Eredivisie. Na vijf minuten spelen kon centrale verdediger Martina, die de voorkeur kreeg boven aanvoerder Rasmus Bentsson, vrij inschieten na een corner, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Nog geen vijf minuten later produceerde Twente haar derde goal. Een schot van Tadic vanaf de rand van het zestienmetergebied werd gekraakt en belandde bij Ebecilio (foto). Die twijfelde geen moment en schoot de bal hard in de linkerkruising.

Twente, dat door Roda de hele wedstrijd geen strobreed in de weg werd gelegd, ging vervolgens wel op zoek naar meer, maar slaagde daar niet in. Promes was nog het dichts bij de 4-0, toen hij vijf minuten voor tijd van dichtbij op doelman Kurto schoot.

Door de overwinning loopt Twente drie punten uit op Vitesse, dat met 4-3 onderuit ging bij sc Cambuur. De Arnhemmers kunnen daardoor definitief weggestreept worden als concurrent voor een plek in de voorronden van de Champions League. Het verschil met nummer twee Feyenoord is nu slecht een punt, maar de Rotterdammers komen morgen nog in actie tegen PSV.

FC Twente – Roda JC 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 11. Børven 1-0, 25. Børven 2-0, 53. Ebecilio 3-0
Gele kaarten:
FC Twente: Marsman; Breukers, Martina, Bjelland(72.Bengtsson), Schilder; Ebecilio(76.Brama), Gutiérrez, Tadic; Promes, Børven, Mokhtar(81. Corona)
Roda JC: Kurto; Dijkhuizen, Luijckx, Letschert, Van Peppen; Hupperts(63. Höcher), Bonevacia, Sutchuin Djoum(49. De Beule), Fledderus; Németh, Paulissen(79. Pluim)