Woensdag 24 april 2024

FC Twente uitgeschakeld in KNVB-beker

Geplaatst op 23 september 2015 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – FC Twente is uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB-beker. De Tukkers kwamen op bezoek bij FC Groningen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Hidde ter Avest. Na rust scoorden Bryan Linssen en Hedwiges Maduro voor de thuisploeg en bepaalden zo de eindstand op 2-1.

FC Twente speelde voor rust heel behoorlijk. Hidde ter Avest zorgde na ruim twintig minuten voor de openingstreffer na een snelle één-twee met Peet Bijen. Hij schoot via Groningen-verdediger Etiënne Reijnen de bal achter Sergio Padt: 0-1. Vervolgens waren er mogelijkheden op meer, maar verzuimden de Tukkers het duel voortijdig te beslissen.

Invaller Bryan Linssen bracht Groningen vlak na rust op gelijke hoogte met een rake kopbal: 1-1. Na een uur spelen zette Hedwiges Maduro, eveneens met het hoofd, de thuisploeg op 2-1. FC Twente zette nog wel aan, maar slaagde er niet meer in langszij te komen.

FC Groningen – FC Twente 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 21. Ter Avest 0-1, 53. Linssen 1-1, 61. Maduro 2-1

Scheidsrechter: K.Blom

Gele kaart: De Leeuw (FC Groningen), Oosterwijk (FC Twente)

FC Groningen: Padt; Hateboer, Kappelhof, Reijnen, Tamata; Hiariej (46. Tibbling), De Leeuw, Maduro; Antonia, Hoesen (46. Linssen), Rusnak (81. Mahi).

FC Twente: Drommel, Ter Avest, Uvini, Bijen, Van der Lely, Gutierrez, Mokotjo (86. Da Cruz), Ziyech, Cabral (71. Van der Heyden), Olaitan (37. Oosterwijk), Ede.